USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підрахунком голосів у селі на Волині керував місцевий «газда»

2 Листопада 2010 07:26
На виборчій дільниці у селі Ратнів Луцького району «куратором» підрахунку голосів був керівник СГПП «Рать» Віктор Шумський, який і сам балотується в депутати обласної ради від Народної партії.

А оскільки головою цієї дільничної виборчої комісії є водій Шумського, то проблем з правильним підрахунком голосів не повинно було бути. Однак присутність спостерігача ГМ ОПОРА дозволило хоч частково провести процес підрахунку голосів в законній площині, - розповів координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

З особливостей, які кинулись в очі спостерігачу: стрічка для пломбування скриньки з бюлетенями до сільської ради була відклеєна, бюлетені до виборів сільського голови і депутатів сільської ради видавали за окремим столом і з окремим, другим примірником списку виборців. Кожна скринька була підписана для окремого виду виборів.
Загалом багато процедур було проведено таким чином, що не всі члени комісій та спостерігачі встигали помітити їх. Так, підрахунок підписів в списку виборців і контрольних талонів пройшов непомітно для присутніх.

Також комісія ледь не забула погасили невикористані бюлетені перед підрахунком бюлетенів з скриньок. Кількість невикористаних бюлетенів ніхто не перевіряв. Були озвучені цифри арифметичної перевірки, тобто цих бюлетенів стало стільки скільки потрібно.
Члени комісії по черзі підписували «пусті» протоколи про підрахунок.

В інших процедурах комісія теж не повністю дотримувалась вимог закону: сортування, рахування, пакування бюлетенів проходили одночасно і без інформування присутніх про результати підрахунку.
Були і спроби «позбутися» спостерігача, пригрозивши рішенням про позбавлення права брати участь в засіданні.
Але відстоювання своїх прав спостерігачем змусили комісію змиритись та працювати в рамках закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
дідо Показати IP 2 Листопада 2010 07:39
ШУМСЬКИЙ ГРАБУЄ СЕЛЯН...ПЛАТЯЧИ ЇМ КРОХИ, А СОБІ КУПЛЯЄ ЛЕНДКРУЗЕРИ... ШУМСЬКИЙ-РАБОВЛАСНИК..
читач Показати IP 2 Листопада 2010 08:22
Щось тут нічого незрозуміло при чому тут Шумський
Огого Показати IP 2 Листопада 2010 08:35
За нашого Шумського говорять його справи як він турбується про людей і як дарить подарунки працівникам в тому числі 5-7 автомобілів в рік.
Андрій Показати IP 2 Листопада 2010 08:37
Шелеп та його ОПОРА просто дурні...ну хто в Ратніві проголосує проти Шумського...й так все зрозуміло....
Ір Показати IP 2 Листопада 2010 08:44
О,це точно що сучасний рабовласник!Але ніхто їх не заставляє на нього працювати!
Лучанин Показати IP 2 Листопада 2010 09:26
Шумський-керівник агроформування нового ринкового типу, яке належить лише йому особисто... А хто не хоче, може не працювати... Але жити тоді за що?
Марта Показати IP 2 Листопада 2010 09:43
Звісно, що ніхто не заставляє. Але ж треба за щось жити, годувати-одягати дітей, платити за газ, електрику. А їхати у світи і шукати таких шумських на свою голову не хочуть.
оа Показати IP 2 Листопада 2010 09:50
А де селянам діватися?Не виїзжати ж з села?Там взагалі своя політика!
спостерігач ГМ ОПОРА Показати IP 2 Листопада 2010 10:30
ніхто не каже що Шумський поганий господарник. і заслуги його ніхто не применшує. я підтверджую що його підтримало 90% виборців села на виборах в обл. раду. Проте, наприклад на виборах на сільського голову - був 1 кандидат, діючий голова, і більшість місць в сільську раду - також немали альтернативи. До рай. ради по мажоритарці - якби не було мене і самого опозиційного кандидата присутньо на підрахунку - то навряд чи він переміг би. ті голоса що вони вкрали в інших партій по списках і додали народній партії -навряд чи допоможуть народникам. І загалом, дайте відповідь - хороші дороги і зарплата повинні позбавляти людей права вибору? якщо їм добре то і фальшувати нічого не треба.
YsT@s Показати IP 2 Листопада 2010 10:35
Він хоч працює, сам заробляє і зарплату платить. А не розпродав все. І дійсно хто ж проти ньогго голосувати буде.
Лучеськ Показати IP 2 Листопада 2010 11:23
За Шумського голосував не тільки Ратнів, а Луцький район і кажуть що він обраний. Люди знають за кого голосують. Шумський господар і люди його шанують.Побільше б таких ШУМСЬКИХ то давно була би УКРАЇНА. Хвала йому і слава!
знаю до Лучеськ Показати IP 2 Листопада 2010 16:55
Ви б ще ікону Шумському намалювали і молилися на нього.
Виборці Показати IP 2 Листопада 2010 11:31
Ура-а-а-а ! Наш Шумський пройшов. Вітя Вітаємо.
Helge Показати IP 2 Листопада 2010 11:33
Виктор Анатольевич Шумский - достаточно специфический, но, в общем, не подлый и интересный человек, привыкший не только фигачить на работе с утра до ночи и смотреть, чтобы работнеГи не растаскивали имущество с природной украинской обстоятельностью, но и добиваться значительных результатов - а это на селе - ох как не просто. Как настоящий РАБОТЯГА и ХАЗЯИН Ратнова и его окрестностей, думаю, он может себе позволить многое, хотя, иногда и перегибает палку))) А с Литвином и его "партией" он, конечно погорячился - да он это и сам знает))))
пенсіонер Показати IP 2 Листопада 2010 12:04
Діду. Він ще платить непосильні податки в тому числі до пенсійного фонду.
знаю Показати IP 2 Листопада 2010 14:04
А доречі Шумський не перший раз керує виборами в селі Ратнів, це повторюється кожного виборчого року. А про те, що кандидата на сільського голову більше небуло, то це просто незнайшлося сміливого хто б міг би пожертвувати своєю репутацією. Адже кожен хто має бажання бути кандидатом на сільського голову Ратніва може в подальшому бути притягнутий до кримінальної відповідальності, як це майже було на попередніх виборах. Коротко розкажу. Висувалася ще одна кандидатура на попередніх виборах на голові сільської ради, яка була достойна стати сільським головою, а "вельмишановний" Шумський підкупив одного жителя села, який є відомим пяницею на все село і кандидату сказали, що або ти знімаєш свою кандидатуру, або ми звертаємося до суду за те, що під час агітації за себе пропонував гроші. От так керує в селі "вельмишановний голова колгоспу".
ммм Показати IP 2 Листопада 2010 18:13
Дурак ти дідо і спостерігач. Шумський не рабовласник, а хороший господар та вмілий керівник, який виключно власною працею та власними силами досягнув всього чим володіє і не забуває допомагати усім хто це потребує. Саме такі керівники зможуть хоч щось вирішити в обласні раді, а не переливати з пустого в порожнєю.
Баївець Показати IP 2 Листопада 2010 21:10
Хто такий Шумський люди знають і це вони підтвердили на виборах, а той ОПОРТЮРИСТ написав таке, що сам заперечує собі.
міля Показати IP 3 Листопада 2010 07:32
Проти Шумського можуть погано та негативно відгукуватися тільки:ЛЕДАРІ, ЗЛОДІЇ, НЕРОБИ, АНТИДЕРЖАВНИКИ, ЗЛІ ТА НЕЗАДОВОЛЕНІ ВЛАСНИМ ЖИТТЯМ ЛЮДИ. А тому задумайтеся панове.
Жаба Показати IP 3 Листопада 2010 08:56
Для *знаю*і маразматика дідо.Вас жаба ще незадавила?
Яна Показати IP 3 Листопада 2010 11:49
Проти Шумського можуть погано та негативно відгукуватись всі хто захоче ,Міля подумайте а чи ви задоволені своїм життям?Може й ви злодій.тільки не всі про це знають.А що він фальсикував вибори разом з головихою це правда.Вони приказали "вельмишановній учительці",члену комісії,яка навчає наших дітей української мови та літератури ,правді і добропорядності,щоб вона попортила бюлетні на одному з виборчих округів села,депутат там неугодний,В Ратневі є угодні які мовчать і не угодні які хоча б щось говорять.Але люди добрі знаєте,що я вам скажу Шумський знає що він хоче і за що воює все таки він людина так собі,але ,що він господар -це у нього не забереш.він і допоможе коли потрібно.І в депутати обласної ради тільки таким людям і потрібно йти,все таки фінансово він вирішує багато проблем.А от .що хоче Пухтиха невідомо.Її ноги не було б на посаді голови,якби не Шумський,він її підібрав і крутить,як захоче нею.А вона ж підла і брехлива істота і все ,що вона досягла нехай завдячує все тому ж Шумському.І рейтинг її в селі аж не надто високий,повірте мені.
лис Показати IP 3 Листопада 2010 12:16
Яночка, а чого ж ви не висували своєї кандидатури на посаду голови? Я б вас підтримав би.
оа Показати IP 3 Листопада 2010 12:20
Просто люди в селі його дуже бояться!У нього всі суди свої.А те що вибори в Ратневі не були чесними-то правда!
Тарас Показати IP 3 Листопада 2010 13:42
Усім опонентам Шумського. Поїдьте по районах, подивіться на села, на колишні ферми, корівники, від яких залишилось місце і бурян висотою 2 м, в якому можна знімати американські трилери. Подивіться там на безробітних селян, розпитайте їх, як вони живуть і чим займаються. Ви будете плакати, побачивши цю пустелю на Волині. Тоді подивіться на господарство, яким керує Шумський. Якщо хтось має клепку, той не буде писати отут дурниць. Може вам Шумський ще має подати каву і вареники в ліжко, поки ви траха.те жінку? Цього не буде. Дорожіть тим, що ви маєте і згадайте казку Пушкіна "О рыбаке и рыбке", де баба Пріська мала палац і прислугу, а потім знову вернулась до розбитих ночовок (корита). Заздрість губить людей!
Працівник Показати IP 3 Листопада 2010 14:40
В нас своя політика- на покращення життя наших людей. А якщо хтось заздрить- це його (її) проблема.НАМ за ним живеться добре.
Знаток Показати IP 3 Листопада 2010 15:19
Вибори в Ратневі були чесні і це підтверджують їх результати. А те що ти яна потвора і брехло то знають в Ратневі і навколишніх селах.
біда Показати IP 3 Листопада 2010 16:28
Якщо міські жителі мають альтернативу змінити роботу(читай господаря) -і відповідно голосують як хочуть -то по селах люди не вільні бо не мають куди подітися а отже голосують як скаже "пан господар" у якого прикуплені деякі чиновнички чи грошима чи земелькою. Це не про конткретний випадок -це загальна картина у всіх селах. Попри проти-і матимеш такі неприємності з яких не виберешся
Ігор Показати IP 3 Листопада 2010 17:45
Підлі писаки.Робіть корисні справи, як робить Шумський і все буде гаразд в нашій славній УКРАЇНІ !А вибори закінчились і життя продовжуеться,і їсти хочеться . Так що до роботи.
Знаю до Ігор Показати IP 3 Грудня 2010 14:54
Ігор, а Ви часом не заступник "Голови колгоспу"??? Так швидко кинулися всіх до роботи заганяти. Не турбуйтеся, доярок та трактористів Ратнева тут немає..... Всі працюють.
=) Несвідома громадянка (= Показати IP 3 Листопада 2010 18:51
Мда......Важко подумати, що вибори у невеличкому селі зможуть створити таку дискусію!!! Люди, Ви хоч з Ратнева? І так... 1. Вибори не чесно пройшли! Точно! 2. Для мене це все було цирком! Автор влучно підмітив, що головою комісії був "водій"!Респект Вам! Мені було смішно як він (Юрій Г.) допомагав мені кидати бюлетні! 3. Заправляє Шумський в селі багато чим, але мені плювати! Його авторитет на мене не поширюється! 4. Проте голосувала за нього! Чисто через те що він мій односельчанин! 5. Те що він тиран, платить мало і думає що він сам Господь всім відомо! Повірте на слово! 6. Проте, буду чесною, господар він дійсно добрий! Знає свою справу! Мені подобаються люди, які піднімають виробництво, ВНП, формують нові місця роботи! Ну платить він за це копійки!
Несвідома громадянка Показати IP 3 Листопада 2010 21:06
Мда.....дивно, що вибори у невеличкому селі сформували таку дискусію! Люди, які пишуть коментарі, Ви хоч з Ратнева?! І так... І. Вибори У Ратневі були не чесні! Погоджуюся! ІІ. Шумський дійсно себе почуває тут царем! Проте не на всіх його авторитет поширюється! ІІІ. Особисто я, голосувала за нього! Чисто, через той факт, що він мій односельчанин! ІV. Хочу висловити респект автору статті! Чітко та лаконічно! Стаття чудова, непідкупна, незаангажована! Найбільше сподобалося підкреслення того, що головою комісії був водій Шумського! Сміх та й годі! Особливо мені смішно було, як Юрій Г. допомагав мені кидати бюлетені! V. Щиро кажучи, Шумський викликає в мене невеличку повагу! Він дійсно непоганий господар! Економіку в нашій державі потрібно розвивати! В нас і так низький ВНП, високий рівень безробіття.... Він створює хоч якісь місця, проте платить копійки. Люди й нічого кращого не шукають! Але це не дає йому права заправляти тут всім!
односелець Показати IP 4 Листопада 2010 08:18
Несвідомій громадянці.Видно, що ти нетільки несвідома, а й малограмотна . В статті ідеться мова про вибори,до речі Грицан на відміну від тебе має вищу освіту, а не про керівника підприємства.Вибори пройшли. До райради обрали вчителя алкоголіка і злодія (за церковні гоші збудував хату)але від :Батьківщини: ось і радіймо.
Знаю до односелець Показати IP 3 Грудня 2010 15:04
На свої роки, я маю дві вищих освіти і вважаю, що мова йдеться не про освіту, а про рівень культурності у людини та грамотності, і тут як вижче написали Грцан не авторитет
ЛУЧАНИН Показати IP 4 Листопада 2010 09:05
Дискусію сформували не ви селюки і не ваш хутор Ратнів а відома на всю УКРАЇНУ ОСОБА. І ВЗАГАЛІ ПОГАНА ТА ПТАШКА ЯКА ГАДИТЬ В СВОЄ ГНІЗДО.АЛЕ ЦЕ Й ОЧЕВИДНО-НЕСВІДОМА.
знаю до ЛУЧАНИН Показати IP 3 Грудня 2010 15:00
А Ви, я перепрошую з якого хутора, з того що зветься Луцьком.... Чи як третина лучанів з "забитих" сіл Маневицького, Любешівського, Камінь-Каширського та інших районів Волині, а після штампу прописки в паспорті стали ВЕЛИКИМ лучанином
Несвідома громадянка Показати IP 5 Листопада 2010 17:10
Односельчанину! 1. «Не тільки» пишеться окремо! 2. Хто Вам дозволив звертатися до мене на ти? 3. Чому це я малограмотна? Обгрунтуйте свої слова! 4. Я не маю вищої освіти, я її тільки здобуваю! І здобуду! Коли я буду в літах Грицана( а йому вже під 30) буду мати 2 вищих освіти! Фізкультурний факультет та заочна форма навчання для мене не показники. 5. Ви дозволили собі мене ображати! Скористаюся Вашим методом! А Ви яке ПТУ закінчили? 6. Тема статті вибори і все що їх стосується! В статті підкреслюється, що виборами керував Шумський, а головою виборчої комісії був його водій! З нетерпінням чекаю відповіді! Лучанину! 1. Тема статті вибори і все що їх стосується! 2. А дискусію сформували люди, які висловлюють свої думки в коментарях! 3. Ваш фразеологізм тут недоречний! Я просто констатувала факти! Чекаю відповіді!
Несвідома громадянка Показати IP 24 Січня 2011 21:57
=) Уже 2011! А я ще чекаю відповіді! Агов, лучанину та односельчанину! Розумні слова закінчилися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus