USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після Різдва поляки обіцяють замовити луцькі автобуси

10 Грудня 2009 14:51


Польські перевізники мають намір уже на початку 2010 року замовити автобуси луцьких автомобілебудівників. Їх привабила якість, ощадливість і невисока ціна продукції «Автоскладального заводу №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» - в минулому ВАТ «Луцький автомобільний завод».
Лучанам вдалося досягти попередніх домовленостей із перевізниками низки польських міст, де впродовж листопада-грудня відбулася презентація автобусів марки «Богдан». У 12 містах Польщі представили нові моделі туристичного автобусу класу «люкс» «Богдан А-401.62» та міського автобусу «Богдан А-092.80».
 
Водночас, у туристичних центрах Польщі, крупних мегаполісах Варшаві, Кракові, Кельце, Катові це та Пшемишлі тривала презентація марки «Богдан А-401.62». А в містах Ярославлі, Ясло, Явожно та Сосновєці лучани разом із представниками Торгового дому «Богдан» зацікавили поляків міським автобусом «Богдан А-092.80», - повідомляє сайт Luaz.com.
 
Українці не лише виставили автобуси на показ, але й продемонстрували їхні можливості на випробувальному тесті. Як результат – волиняни мають кілька пропозицій про комерцію із закордонними партнерами.
 
«Проведені переговори з потенційними партнерами дають нам підстави сподіватися, що вже після завершення різдвяних свят ми отримаємо з польської сторони відповідні замовлення на автобуси «Богдан» А-092.80 та «Богдан» А-401.62. В польських ЗМІ активно обговорюється техніка від корпорації «Богдан» та наші презентаційні виставки», - розповів директор із зовнішньоекономічних зв’язків ДП «Автоскладальний завод №1» компанія «Богдан Моторс» В’ячеслав Гунчик.
 
Нинішнього року наші західні сусіди вже придбали кілька десятиметрових міських автобусів «Богдан А-601.10». Лучани сподіваються, що після виходу на ринок Польщі, наші «Богдани» підуть далі на захід. Адже аналогічних моделей дуже мало в Євросоюзі. Та й за ціною наші автобуси дуже привабливі.
 
Довідково:
 
«Богдан» А-401.62 – восьмиметровий туристичний автобус пасажиромісткістю 30 осіб. Виготовлений на надійній японській агрегатній базі Isuzu, транспортний засіб відповідає екологічному стандарту Євро-3.  Збільшений багажний відсік (4,8 кубічних метрів), надання бортових послуг (чай, кава, відеоперегляд та ін.) а також кондиціонер, який створює оптимальний мікроклімат в салоні – все це забезпечує комфорт пасажирам А-401 під час поїздки.
 

«Богдан» А-092.80 – міський автобус довжиною трошки менше 8,5 м. Машина створена на агрегатах  Isuzu і відповідає екологічним вимогам Євро-3. В передній частині автобуса встановлені одинарні двері, а в середині кузова – здвоєні, поруч з ними в салоні створений накопичувальчий майданчик. У салоні « Богдана» А-092.80 розташовано 19 місць для сидіння, а загальна пасижиромісткість автобуса становить 65 осіб.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юка Показати IP 10 Грудня 2009 15:02
сподіваюся, вони не будуть так розвалюватися як ті, що курсують нині на луцьких маршрутах!
VSC Показати IP 10 Грудня 2009 15:31
Після Різдва поляки обіцяють- обещанного три года ждут!!!!
seal Показати IP 11 Грудня 2009 11:58
Ну, певно, що з поляками "Богдану" працювати цікавіше. Вони ж платитимуть валютою. І мабуть більше, ніж уряд України за "шкільний автобус".
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 13:34
до Юки. Якщо поляк надумав купляти наші автобуси, то вони дійсно гарної якості. І не забувай, що на експорт завжди іде краще, звичайно якість між ними буде відрізнятися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus