USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поблизу Луцька розкопали середньовічну корчму. Фото

10 Червня 2010 11:26
На території села Шепель Луцького району археологи знайшли корчму XVI-XVII століть – досі аналогічних споруд на Волині не знаходили. Хоча подібні корчми козаків знайдені в Дніпропетровській і Запорізькій областях, де й насправді проживали козаки.

Про це інформує прес-центр ДП «Волинські старожитності».

Місцина обабіч села Шепель була заселеною протягом тисячоліть. Тут знайдено енеолітичні споруди, готські житла. Також виявлено яму зубрицької культури ранніх слов’ян і два житла ХІ століття.

Розкопана корчма розташована поряд із місцем, де колись височів середньовічний замок. Там служило чимало шляхтичів. Зрозуміло, що був платоспроможний попит на спиртне. Тому корчма, напевно, процвітала.

«Досліджена частина споруди має розміри 8 на 5 метрів. Для тих часів це просто величезна споруда. Вона мала кілька зон: для приготування їжі, де була піч. Був також зал, де стояла піч з кахлями: кахлі на той час – це дороге задоволення. У третій частині були столи та «барна» стійка. Тут ми виявили багато стовбових ям, власне за якими і визначили, що це зал, де споживали їжу», – розповів науковий співробітник ДП «Волинські старожитності» Віктор Баюк.

На думку, що це корчма, наштовхнули знахідки багатьох монет та уламків скляного посуду.

Розкопки в Шепелі розпочалися восени 2009 року - старожитності шукали восьмеро археологів. Але через погодні умови були припинені. Навесні розкопки поновили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus