USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поблизу Світязя школярі переселяли мурашники

6 Липня 2010 10:49
У Шацьку на базі лісового коледжу імені Валентина Сулька проходив обласний зліт учнівських лісництв – у ньому взяло участь п’ятнадцять із тридцяти восьми учнівських лісництв області.

Про це інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Юні лісівники ділилися досвідом роботи, змагалися на краще знання основ практичного лісівництва, а ще заклали Алею дружби, побували на екскурсіях у музеї фауни та в дендропарку Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька, відпочили на озері Світязь.

Цікавим і змістовним виявився і захист науково-дослідницьких робіт. Школярі досліджували рослинний світ і деревостани конкретних лісових урочищ, життя пернатих та їх боротьбу із шкідниками лісу, методи захисту грунтів від такої страшної недуги як коренева губка. Навіть пробували переселяти мурашники, щоб збільшити їх кількість.

А ще пророщували зернятка кизилу і калини, визначали вплив лісових насаджень на температурний режим та формування родючого верхнього шару грунтів. Саме вони завважили, що руді мурашки люблять поласувати цукром, у лісі навесні найперше розцвітають проліски, квасениця, веснівка і вороняче око, у Губинському лісництві росте єдиний на Волині генетичний резерват модрини європейської, яка до того ж найшвидше росте.

У цьому конкурсі найкращими визнано молодих науковців Скулинського учнівського лісництва. Друге місце вибороли пошуківці Боголюбського та Колківського, третю сходинку розділили між собою молоді лісівники Губинського та Шацького учнівських лісництв. А в загальнокомандному заліку за результатами усіх завдань переможцями обласного огляду-конкурсу на краще учнівське лісництво стали члени Губинського шкільного лісництва, що діє при Локачинському районному будинку школяра - керівник Сергій Скакун.

Разом із науковцем Скулинського учнівського лісництва Оленою Ющик вони й представлятимуть у жовтні Волинь на Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв у місті Чернівцях.

Друге місце у загальнокомандному заліку розділили між собою юні лісівники ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Скулин Ковельського району (керівник Світлана Савченко) та смт. Шацьк (керівник Валерій Михальчук).

Третє місце журі присудило командам ЗОШ І-ІІІ ступенів смт. Колки Маневицького (керівник Василь Ткаченко), с. Боголюби Луцького (керівник Віра Суханова), с. Заболоття Любомльського (керівник Людмила Зуб) та с. Городище Ківерцівського (керівник Олександр Ройко) районів. Вони нагороджені грамотами та цінними подарунками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus