USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поблизу Володимира-Волинського – чудодійне джерело. ФОТО

4 Серпня 2010 15:04
На свято пророка Божого Іллі 2 серпня після Божественної літургії в Успенському соборі Низкиницького монастиря братія обителі разом із прихожанами вирушили у паломництво - ціллю було джерело у полях поблизу села Ласків Володимир-Волинського району.
Про це повідомила прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.
Історія цього джерела сягає глибокої давнини. Колись неподалік від джерела розташовувалося село Орані. Стояла тут і церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці, побудована у 1888 році коштами мешканців села.

Джерело поруч із храмом споконвіків шанувалося, як святе місце. На Богоявлення та інші свята вірні ходили туди процесією від храму, освячували воду.

Місцеві селяни досі вважають воду із святого джерела цілющою, на підтвердження чого розповідають безліч випадків зцілення від хвороб.
Наприкінці 1950-х років у часи хрущовських гонінь на Церкву, Покровський храм було зруйновано. З часом вимерло і село – нині Орань немає на карті. Лише чагарники на місці колишніх обійсть та єдина хатина, що дивом залишилася тут, нагадують про колишнє поселення.

Після зруйнування церкви у занепад прийшло і святе джерело. Замулилося русло, заросло кущами.
Дізнавшись про історію давнього джерела братія Низкиницької обителі взялася за роботу – розчистили святиню від мулу та очерету. Джерело присвятили пророкам Божим Іллі та Іоанну Хрестителю. На дні пам’яті цих угодників Божих вирішили відправляти тут богослужіння.

І ось, у день пам’яті пророка Божого Іллі відбулося богослужіння. Вперше за 50 років мовчання залунав над святим джерелом церковний спів. Було звершено молебень з чином освячення води.

Окрім братії та паломників із Низкиницького монастиря до святого джерела прийшли мешканці сусідніх сіл. Неймовірно легко було молитися під час молебню – це відмітили всі учасники богослужіння.

Намісник Низкиницького монастиря архімандрит Вікентій (Мазур) привітав присутніх із святом та запевнив, що богослужіння на джерелі стануть регулярними.
«Протягом віків ходили на це джерело наші предки, – зазначив священик, – і по молитві до Господа, почерпаючи воду, отримували зцілення від душевних та фізичних недугів»,- зазначив священик.

Нині тривають роботи по благоустрою джерела святих Пророків. Встановлено хрест із іконою пророків Божих Іллі та Іоанна Хрестителя, укріплено стежку до джерела. На черзі – облаштування купальні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus