USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Податківці не дали підприємцям заробити на солоденькому

26 Квітня 2010 12:42
Волинські податкові міліціонери викрили факт замаху на незаконне відшкодування ПДВ майже на 10 мільйонів гривень.

У рамках операції «Бюджет» під час позапланової перевірки одного з волинських виробничо-комерційних підприємств співробітники податкової міліції з’ясували, що ця фірма придбала спеціальне технологічне обладнання для виробництва цукру.
Про це повідомили в УПМ ДПА в області.
Необхідне технологічне устаткування вартістю 59 млн. 700 тис. грн. підприємство нібито отримало від ТзОВ з однієї із західних областей України. Згодом волинське підприємство заявило до відшкодування 9 млн. 950 тис. грн. ПДВ.
Перевіряючи хитросплетений ланцюг господарських угод між волинською фірмою, що мала намір виробляти цукор та постачальником обладнання правоохоронці зробили висновок про удаваність операцій з придбання спеціального обладнання.
Про фіктивність господарських угод та заявлених до відшкодування майже 10 мільйонів гривень податківці переконалися остаточно, коли за фактичною адресою не знайшли ні фірми, ні директора, котрі претендували на ПДВ. До того ж директор волинської фірми виявився засновником підприємства-постачальника обладнання та на Волині не проживав.
Останнім аргументом на користь фіктивності ПДВ став огляд території заводу-постачальника: нежиле приміщення без жодних ознак експлуатації виявилося абсолютно непридатним для використання у виробництві обладнання для цукрових заводів.
Усе вказувало на факт злочину, спрямованого на незаконне отримання з Держбюджету майже 10 млн. грн. незаконного ПДВ.
Кримінальну справу, порушену прокуратурою Волинської області, розслідує слідчий відділ податкової міліції області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus