USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Українці заробляють на парламентських виборах

25 Вересня 2014 15:00
В Інтернеті з’являються пропозиції взяти участь у передвиборчій кампанїї. Згідно з даними аналітиків OLX.ua, особливо активізувалися потенційні роботодавці починаючи з цього тижня – 22 вересня. Перше таке оголошення було розміщене 31 серпня.

Наразі більше всього оголошень для додаткового заробітку знайдуть кияни та жителі Київської області. Є також пропозиції заробити на парламентських виборах у Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Миколаєві та інших містах.

Частіше за все шукають агітаторів для роботи в наметах. Оплата за таку роботи – від 100 гривень за день. Членам виборчої дільниці чи спостерігачам пропонують 400-500 гривень. Старший виборчого округу отримає 3500 гривень: «Суть роботи: Вам дається дільниця з 10-15 будинків, у кожному будинку потрібно знайти 1 людину на посаду старшого в будинку. Йому також буде виплачуватися зарплата. Ви даєте завдання старшим будинків, а потім контролюєте їх виконання. Працювати до 3 годин, 3-4 дні на тиждень». Зарплата координаторів мікроокругів на Лівому березі в Києві становитиме 1500-2000 гривень. Вакантні також позиції організаторів зустрічей з виборцями.

Вимоги до претендентів практично однакові: грамотність, акуратність та приємна зовнішність. Це можуть бути студенти, пенсіонери або молоді мами в декреті. Графік роботи абсолютно різний: повний 8-годинний робочий день чи всього 3-4 години.

Через Інтернет шукають також кваліфікованих працівників. Так, народному депутатові потрібен юрисконсульт та прес-секретар в одній особі для роботи під час виборчої кампанії. Запропонована заробітна плата – від 5000 гривень.

Активно шукають підзаробіток і самі люди. Перші пошукові запити «робота на виборах» аналітики OLX.ua зафіксували ще на початку серпня. У вересні кількість таких запитів збільшилася більш ніж на 400%. А перше оголошення в рубриці «Шукаю роботу» щодо виборів з’явилося 31 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Вересня 2014 15:04
От вам і чесні вибор і прозорість.Нема слів
виборець до Анонім Показати IP 25 Вересня 2014 17:12
Та йдіть ви зі своєю прозорістю...! Одні бандюги лізуть до влади, а народ сам через Майдан їх привів, а тепер... не жалійтесь!:)))
Анонім Показати IP 25 Вересня 2014 16:08
А що ви хочете, наш народ ніщає і старається хоч десь заробити копійку, щоб прокормити сім"ю. Влада все міняється, а рівень життя все падає да падає. Пока в народа не буде достойна зарплата в нас ніколи не будуть чесні вибори, бо досих пір все купляється і продається.
екскурсовод Показати IP 25 Вересня 2014 22:28
На цих виборах основні партії скупляють голоси, ціна коливається від 10 до 50 гривень за кожен приведений голос. От вам і чесні вибори!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus