USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податківці запевняють, що фармацевти припинили спекулювати на хворих волинянах

10 Листопада 2009 11:54
За даними перевірок, проведених волинськими податківцями, ціни на медичні препарати у Волинській області не перевищують гранично допустимих. Лише у 6 з 479 перевірених аптек області ціни на противірусні медикаменти завищені на 2-5%. На одному з чотирьох оптових складів, які вже встигли перевірити, а саме – на «Волиньфармпостач», порушень не зафіксовано, кажуть у ДПА. Про це 10 листопада інформує репортер «Волинських новин».
«На фоні загальноукраїнських даних, на нашу думку, ситуація на Волині є нормальною», - запевняє заступник голови ДПА у Волинській області Ігор Вандьо.
Втім, податківці зазначають, що у жодній з волинських аптек немає повного набору противірусних препаратів, передбачених Постановою Кабінету міністрів України. І хоч асортимент медикаментів збільшився, та до повного матеріального забезпечення аптекам не вистачає 3-5 найменувань, що, на думку представників ДПА, не є великим недоліком.
Не викликає побоювань у податківців і той факт, що деякі аптеки під час реалізації препаратів не видають фіскальні чеки. За даними проведених перевірок лише три аптеки не видавали чеки покупцям.
Загалом до бюджету надійде понад 110 тисяч гривень сплачених штрафів фармацевтами, які проводили розрахункові операції без касового апарату, чим порушили законодавство України.
Наразі перевірки аптечних закладів та оптових складів медичних препаратів тривають. Податківці, за словами пана Вандьо, працюють разом із представниками прокуратури, МВС, антимонопольного комітету та закликають громадян інформувати податкову адміністрацію про факти порушення законодавства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Кицька Показати IP 10 Листопада 2009 12:56
Може вони не по тих аптеках ходили, якщо взагалі ходили....
Roma Показати IP 10 Листопада 2009 13:18
"Порушень не зафіксовано"-зустріли податківців зі щирою дущею ось і все.
Таня Показати IP 10 Листопада 2009 14:29
«На фоні загальноукраїнських даних ситуація на Волині є нормальною» - цим все і сказано!!! А те що зарплата на Волині одна з найнижчих, народжуваність одна з найбільших і інші показники - це до уваги не береться, на жаль.
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 15:15
Тобто вони, все таки визнають, що спекулювали (чи розрахунки без касового апарту не можна назвати спекуляцією)
Куратор Показати IP 10 Листопада 2009 15:50
Це звісно ж добре, що у аптеках ТЕПЕР все є, але народ для чого раніше було скуповувати усе? З одного боку влада каже, що паніка штучна, а з другого жодного слова не сказала, щоб зупити масовий психоз "всескуповування". От треба було комусь заробити - заробили. А тепер усі дружно йдемо в лікарні шлунки і печінки лікувати.
alex Показати IP 10 Листопада 2009 20:34
В аптеках ціни завишені зараз і були до грипу. Наведу приклад: є імпортний препарат АСАФЕН ( це звичайний чистий аспірін, 100 шт. в упаковці ). Коли долар був 5 грн., цей прапарат коштував 8-9 грн. Сьогодні долар виріс і цей препарат повинен коштувати 13-15 грн. А скільки ви думаєте він коштує? 30 - 32 гривні.
Vlad07 Показати IP 11 Листопада 2009 10:43
Поки аптеки в нашій країні будуть приватними,нічого на краще не зміниться. Адже для приватника головне - прибуток, а з податківцем завжди можна домовитись.
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:18
спекуляції - є, були і будуть. це -гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus