USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Подружжя вигодовує 100 оленів і 20 диких кабанів. ФОТО

26 Січня 2010 09:50
Понад сотню оленів і козуль, близько 20 диких свиней і вепрів та кілька зубрів щодня підгодовують єгері Звірівського мисливського господарства Ківерцівського району. В нинішні люті морози без підгодівлі дикі звірі приречені на загибель.
Стадо рятують від голоду подружжя Бандур із села Котів – Валерій із дружиною Орисею. Чоловік служить єгерем у господарстві. Дружина допомагає. Разом обслуговують лісові квартали, де найбільше звірини.

«Олені, козулі, дикі кабани і зубри у цю морозну сніжну зиму особливо вразливі. Без людської допомоги їм не вижити», – каже Орися.
Олені та дикі свині заздалегідь чекають на фуру. Не бояться єгерів, бо їсти хочеться. Щодня подружжя єгерів розвозять звірам тонни сіна, силосу, кукурудзи. Де не пройде трактор, довозять корм кіньми.

«У моєму обході більше сотні оленів, чимало диких кабанів, заходять зубри. Під’їжджаємо підводою, а вони вже стоять, сують морди в сіно», – розповідає Валерій Бандура.
Єгері дбають про солонці і годівниці. Щодня роздовбують ломом  снігову корку і засипають у лунки під неї харч для кабанів. Першими прийдуть олені і козулі –зберуть корм поверх снігу. А під твердинею кабани визбирають.

Після підгодівлі подружжя Бандур оглядають підозрілі людські сліди – чи не було браконьєрів. Переглядають лісові стежки, чи там не встановлені петлі на зайців та козуль. Шукають імовірні пастки на диких кабанів, - інформує прес-служба обласного управління лісомисливського господарства.
Довідково:
ДП «МГ «Звірівське» займає 24 тисячі 800 гектарів лісу. Тут підгодовують диких звірів і патрулюють близько 20 лісівників. Серед них – всього десять єгерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 26 Січня 2010 12:18
Класна стаття) Приємно читати такі новини. Інформація виглядає живою і цікавою!
коля Показати IP 26 Січня 2010 12:40
вау! супер! А як туда доїхати, щоб подивитись на тих оленів, і пофотографуватись з ними??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus