USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки хочуть літати до Луцька, а не Івано-Франківська

26 Жовтня 2009 09:14

Польські авіалінії зацікавлені у Луцькому аеродрмлі як резервному, в разі закриття Міжнародного аеропорту «Львів» на ремонт. Про це в ефірі телеканалу «Аверс» повідомив голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк – 26 жовтня інформують «Волинські новини».
«У мене був генеральний консул Республіки Польща у Луцьку (Томаш Янік – «ВН») і цікавився від імені польської фірми LOT. Вони знають що «Львів» закривається на ремонт, і просять, щоб ми пришвидшили роботи. Тобто, все-таки Польські авіалінії хочуть літати не до Івано-Франкцівська, якщо «Львів» закриється, а до Луцька», - сказав Микола Романюк.
Губернатор повідомив, що наразі тривають «документальні роботи» і йде підготовка до сертифікації аеропорту в якості цивільного.
Нагадаємо, що, як стверджували в ОДА ще у травні 2009 року, сертифікацію аеропорту згідно з вимогами УЄФА треба провести до 30 листопада.
Також, за словами пана Романюка, «йде мова про закупівлю і встановлення світлотехнічного обладнання як для цивільного аеропорту».
«Інвестор, який купить пакет акцій, набуде права власдності тільки тоді, як виконає ряд вимог. В тому числі це - будівництво тимчасового терміналу» - сказав губернатор. Тимчасовий термінал будуватиметься поряд з ківецівською трасою – повідомив пан Романюк.
Також Микола Романюк розповів, чому, на його думку, інвестиція у ВАТ «Луцьке авіапідприємство» вигідна. «Інвесторам цікаво тим, що це не тільки власне аеродром, хоча біля війського аеродрому зарезервована земельна ділянка у 20 га для розбудови інфраструктури. Але разом з тим у ВАТ «Луцьке авіапідприємство» у Крупі є більше 100 гектарів землі, які в оренді на 49 років. І земля ця не сільськогосподарського призначення, Там можна будувати, починаючи від житлового масиву, і завершуючи будь-якого роду розважальними закладами» - вважає керівник області.
«Я  на 99,9 % відсотків впевнений, що перший літак з Луцька може полетіти уже влітку 2010 року» - сказав голова ВОДА.
Довідково:
Луцький аеропорт визнано резервним для Львівського під час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Військовий аеродром «Луцьк» визначений як аеродром спільного використання  військовою та цивільною авіацією.
Згідно з генпланом розвитку аеропорту, на земельній ділянці площею 20 га, яка межує територією військового аеродрому, розбудовуватиметься інфраструктура аеропорту,
Аукціон з продажу контрольного пакету акції ВАТ «Луцьке авіапідприємство» відбудеться 24 листопада 2009 року. Стартова ціна контрольного пакету акцій –  2 мільйони 840 тисяч гривень.
Серед  можливих інвесторів називають групу волинських бізнесменів на чолі з Василем Столяром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus