USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Популяція зубрів на Волині зникає: лишилося 10 особин

4 Листопада 2014 13:09
Мисливці б’ють на сполох, що перспективи у популяції зубрів на Волині дуже невтішні й зауважують, що для поліпшення ситуації поки нічого не робиться.

Про це йшлося під час прес-клубу облради та редакції газети «Волинь-нова» на тему: «Ліси – наше багатство. А як служать вони волинській громаді?» сьогодні, 4-го листопада.

До учасників засідання зателефонував волинянин і запитав, що чекає популяцію зубрів на Волині, чи буде її відтворено?

«На сьогодні перспективи найнеприємніші. Нам потрібно 15-20 мільйонів гривень, якщо ці гроші не вкладати, то популяції зубрів не стане взагалі. Справи дуже невтішні, ситуацію треба спасати усією громадою», - розповів начальник управління лісового і мисливського господарства Василь Мазурик.

Та додав, що сьогодні в області є лише реально 10 особин зубрів.

Вирішенням проблеми популяції тварин може стати Цуманський парк.

«Якщо створити Цуманський парк, можна було б говорити й про збереження зубрів, але цей парк є лише на папері, навіть директор цього парку не призначений», - повідомила заступник начальника управління екології і природних ресурсів Волинської облдержадміністрації Вікторія Тимощук.

Зауважимо, що раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що програму «Зубр» на Волині провалили. Йшлося про те, що завдання, поставлені цією програмою, так і не були виконані. Також редакція розповідала матеріал - Де на Волині ходять зубри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ВОНО Показати IP 4 Листопада 2014 13:11
зате популяція прокурорів виросла, так що в загальному зберігається парітет
Цікаво Показати IP 4 Листопада 2014 13:12
Невже Ірина не прийде на допомогу зубрам???
Ігор до Цікаво Показати IP 4 Листопада 2014 13:22
Мабуть ні. Вибори вже пройшли. Зубри мають 5 років протягнути самі, а там буде видно. Та і голосувати зубри не мають права, так що їх цінність в такому плані дуже сумнівна.
12 Показати IP 4 Листопада 2014 13:45
А Гузя зубри вже не цікавлять? - це ж його тема
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 13:47
зате браконьєрів вистачає - це колишні, а то й теперішні прокурори, менти, сбу-шники, митники,прикордонники + решали, и " прочие достойные лица"
Света Показати IP 4 Листопада 2014 15:12
Может они эмигрировали в Белоруссию или Польшу ?Щас такая жизнь в Украине.
прохожий Показати IP 4 Листопада 2014 15:17
один зубр-васька другий зубр - шеремета третій зубр - лідок
Віктор Показати IP 4 Листопада 2014 15:39
10 зубрів. 15-20 мільйонів... то на кожного зубра по два мільйона треба? То коному зубру будинок в Боголюбах чи Липинах організують, чи як?
сірий вовк Показати IP 4 Листопада 2014 16:28
Пропозиція - зубрів трішки тимчасово приспати і відвезти в Біловежську пущу до білорусів. Гріх тварин так мордувати. А прокурорчики і "рішалики" нехай сафарі одні на інших влаштовують - цього лайна в Україні досить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus