USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Добрий знак для волинського лісу: у зубрів – двійко малят

14 Січня 2016 18:18
В області триває облік диких звірів. Особлива увага до червонокнижного зубра – його намагаються відстежити і порахувати з кінця грудня працівники новоствореного національного природного парку «Цуманська пуща», ДП «МГ «Звірівське», екологи та громадські активісти.

Нещодавно працівникам лісомисливського господарства вдалося виявити стадо зубрів, серед них – двійко теляток.

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

«Учора нам нарешті пощастило – в урочищі Згарана Піч ми побачили стадо з 10-11 зубрів, серед них – двійко теляток» – каже виконувач обов'язків директора-головний мисливствознавець ДП «МГ «Звірівське» Олександр Перхалюк.

Щоправда, зробити світлини з «червонокнижними» не вдалося – фотографа вони так і не підпустили на достатню відстань.

«Їх намагався сфотографувати науковець і член президії Волинської обласної організації Товариства охорони природи Михайло Химин, та зубри фотографуватись не захотіли. Ближче аніж на сто метрів жодного разу не підпустили.

З різних точок ми бачили їх п’ять разів, аж поки зубриха з 37 кварталу Звірівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» не повела їх у 14-й… Відхід стада прикривав ватаг… Природоохоронці також виявили два зубри у вольєрі і ще одного самітника-бородача у лісових хащах… Тож є надія, що порівняно з минулим роком , їх кількість не зменшилася… І це вже добрий знак для волинського лісу», - каже Олександр Іванович.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУСІДИ ВОЛИНЯН ПОТЕРПАЮТЬ ВІД НАШЕСТЯ ЗУБРІВ

Сергій ЦЮРИЦЬ

Фото Світлани ЗОЗУЛІ:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus