USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Правоохоронців навчали «розбиратися» із сімейними конфліктами

3 Грудня 2010 09:54
Для дільничних інспекторів міліції Волині провели тренінг, під час якого вони удосконалювали свої знання щодо протидії домашньому насильству.
Захід відбувся у рамках всеукраїнського проекту «16 днів проти гендерного насильства» за підтримки громадської організації «Волинські перспективи» під керівництвом Ніни Пахомюк, повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Дільничні інспектори мали змогу не тільки обговорити проблему, а й поділитися практичним досвідом її вирішення.
Начальник відділу дільничних інспекторів міліції управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Мєдвєдєв розповідає, що кожен дільничний повинен в обов’язковому порядку знати основний алгоритм своїх дій у випадку отримання заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім’ї.
Зокрема, він повинен вжити усіх заходів щодо припинення насильства, відвідувати родину за місцем проживання, систематично опитувати учасників сімейного конфлікту та свідків, повідомляти членам сім’ї про права, заходи і послуги, якими вони можуть скористатися. Направляти жертв насильства до спеціалізованих установ.
За наявності безпосередньої загрози життю, здоров’ю дитини або інших членів сім’ї, які постраждали від домашнього насильства, інспектор має вживати заходів щодо ліквідації цієї загрози. Складати відносно кривдника адміністративний протокол, а в разі необхідності припинення адмінправопорушення – здійснювати адміністративне затримання особи до часу розгляду справи в суді.
Мар’яна Микитюк – лейтенант міліції, дільничний інспектор Іваничівського РВ УМВС України у Волинській області – розповів, що про насильство в сім’ї знає не тільки зі слів. Каже, що таких викликів буває 2-3 на тиждень.
Неодноразово була свідком того, що жінки, скривджені чоловіками, все одно повертаються додому. Слід також пам’ятати, стверджує, що кожне втручання у родину має індивідуальний характер. Ні в якому разі не можна переносити на конкретний випадок висновки, зроблені у схожій ситуації сімейного насильства.
Дільничний інспектор Горохівського РВ УМВС України у Волинській області старший лейтенант міліції Олександр Симеринський зауважив, що кривдник, як і жертва, потребує особливого підходу.
Зі своєї практики згадує випадок, коли потрапив на виклик щодо сімейного насильства. Каже, що довго не міг повірити в те, що чоловік, котрий був перед ним, так жорстоко міг повестися зі своє дружиною: видавав себе за спокійну, врівноважену людину, яка не розуміє, чому ж було викликано міліцію.
На тренінгу йшлося і про те, що правоохоронці ж при відвідуванні оселі, де трапився інцидент сімейного насильства, не повинен піддаватися так званому «першому враженню», а має перш за все детально дослідити ситуацію, після чого діяти відповідно до законодавства.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus