USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Представники обох кандидатів у президенти відхрещуються від «чорного піару»

4 Лютого 2010 17:09
Після першого туру президентських виборів побільшало «чорного піару» та неетичних методів пропаганди. Такі результати довготермінового спостереження оприлюднили Громадянська мережа ОПОРА та Асоціація молодих реформаторів.
«З’явилося чимало листівок, які одного або іншого кандидата. На цих листівках немає вихідних даних, або вказані дані про замовника – фальшиві. Кандидати називають один одного брехунами. Стали частішими випадки тиску на виборців – виборцям погрожують або осуджують за їх політичні вподобання», – розповів регіональний координатор кампанії довготермінового спостереження за виборами президента України на Волині Михайло Шелеп.
Голова виборчого штабу Юлії Тимошенко на Волині Анатолій Грицюк запевняє, що випадки нечесного ведення передвиборчої агітації не стосуються кандидата в президенти, якого він представляє.
«Ми ніколи не націлювали членів ДВК та ОВК на ведення будь-яких фальсифікацій. Є воля виборця, і ми змушені з нею змиритися. Ми нікого не змушуємо і не залякуємо. Лише спонукаємо громадян прийти на вибори, щоб їхнім голосом ніхто не зміг скористатися», – запевнив Анатолій Грицюк.
Представники іншого кандидата теж кажуть, що «чорний піар» – не їх метод.
«Ми не причетні до неетичних методів ведення агітації. Ні на який бруд зі сторони опонентів не реагуємо. Щодо «чорного піару» – ми своє слово тримаємо. Передвиборча кампанія з нашого боку – толерантна. Про тиск на виборців нам також відомо. Це відверта агресія і нетерпимість з боку опонентів», – переконує голова Волинської обласної організації Партії Регіонів Олександр Башкаленко.
На думку регіонального координатора кампанії довготривалого спостереження Михайла Шелепа, є загроза зриву виборів членами комісій, за вказівкою виборчих штабів. Тому, вважає громадський діяч, не варто заплющувати очі на найдрібніші порушення під час виборів.
«Попри те, що голосування 17 січня відбулося тихо, на другий тур обидві політичні сили роблять набагато більші ставки. А оприлюднення навіть дрібних порушень допоможе не допустити їх повторення», – каже Шелеп.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Аушка Показати IP 4 Лютого 2010 17:26
А хто такий Шелеп???
Знаючий Показати IP 4 Лютого 2010 23:55
А займатися системною агітацією своїх членів дільничних комісій як заставляли, так і заставляєте. Хоч це й заборонено Законом про вибори.
Посвячений Показати IP 5 Лютого 2010 10:01
Башкаленко й брехло. Нагло скуповують виборців, розповсюджують різноманітну чорнопіарну агітпродукцію і ще й у нього язик повертається говорити щось про толерантність і чесність. Регіонали, руки геть від української мови!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus