USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Прокуратуру пікетують – вона зачиняє двері. ФОТО

20 Квітня 2010 11:23
Сьогодні близько десятої ранку почався пікет Волинської обласної прокуратури.

Пікетувальники незадоволені діями прокурора Волинської області Андрія Гіля. Серед протестуючих лучани, жителі інших міст та сіл Волині, представники громадських організацій.

«Прокуратура не забезпечує дотримання прав волинян, зокрема законності у рішенні їх справ. Минулого року 7 громадських організацій звернулися до президента України Ющенка з поданням про те, щоб пана Гіля звільнили з посади і з органів прокуратури зовсім. У зв’язку з тим, що він покриває злочини, скоєні серед представників міліції, прокурорів, серед суддів», - коментує депутат Луцької міської ради Микола Нікітюк.

Як приклад наводить вбивство в робочому кабінеті у 2003 році офіцера міліції Олега Маслєва. Тоді, за словами депутата, прокуратура не порушила справу доти, доки міжнародний суд не відкрив справу Маслєв проти України.

Нікітюк стверджує, що «Генпрокурор України під час колегії в червні минулого року дав півроку Гілю аби виправити положення з заявами громадян. Але він не дочекавшись цих півроку отримав звання заслужений юрист України. Ми вважаємо, що з бюджету держави не повинна виплачуватися підвищена пенсія, і різні пільги, які повинен отримувати заслужений юрист України, і вважаємо, що він недостойний звання».

Правозахисник з міста Рожище, голова громадської організації «Волинська правозахисна група» Олександр Демидюк зазначає, що «в Рожищах твориться безпрідєл. Немає ні прокуратури, ні суда, ні міліції».

Пікетувальники написали заяву на декількох листках до Президента України Віктора Януковича, в якій вимагають звільнити Гіля. У заяві наведено ряд фактів, публікації в ЗМІ, які порушують питання компетенції прокурора.

Потрапити в прокуратуру пікетувальники на момент зйомки не могли, двері приміщення були зачинені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 20 Квітня 2010 11:39
Чому жоодне ЗМІ не напише про бєспрєдєл прокурорів ?
баба до дідо Показати IP 20 Квітня 2010 14:21
Ось тому і не напише - прокурорський бєспрєдєл, однако ... А прокурорів в Україні ніхто не контролює. Діставайте, діду, старий кулемет та добре його почистіть ...
ViP Показати IP 20 Квітня 2010 12:14
Бояться! :)
Житель Показати IP 20 Квітня 2010 13:44
Це бидло давно пора гнати! На нари всіх!
Анонім Показати IP 20 Квітня 2010 19:41
А хай тепер прокуратура пояснить зачинені двері серед білого дня з точки зору Закону України "Про звернення громадян". Чиста догана.
Нік Показати IP 21 Квітня 2010 06:51
Нехай пояснять прокурорчики звідки у їхніх родичів построєні маєтки і вони їздять на дорогих автомобілях. Як вони їх розмитнюють? І це все при не дуже великій зарплаті. Розповіді про те, що це все не їхнє, а родичів, то казки для тих хто не розуміє, а таких фактично не має.
Комісар Катані Показати IP 21 Квітня 2010 10:16
Є цікавий такий прокурор Веніславський що керує відділом по боротьбі з економічними злочинами в облпрокуратурі. Іздить на шикарному чорному джипі тойота, а його жінка наставила по Луцьку жовтих кіосків з гарячою випічкою "чудо піч" без жодних документів (вулиця Винниченка, вулиця Львівська, проспект соборності навпроти там-таму, автостанція). Коли міськрада хотіла знести ці незаконні споруди, прокуратура зробила масову виїмку документів в міськраді ніби для перевірки і всі заспокоїлись. Журналісти зробіть розслідування цих фактів! Ось такий в нас прокурорський бєзпредєл! А про луцького прокурора Решетніка і його багаточисельних братів в міліції і податковій я взагалі мовчу. А є ще такий красень як прокурор Ковеля Масалов, що незаконно, без жодних документів збудував хату на самовільно захопленій земельній ділянці та воює із храмами в Ковелі. Ганьба продажній корупційній Волинській прокуратурі і її очільнику Гілю!
прокурор Показати IP 21 Квітня 2010 11:32
А що, ми маємо жити бідно, якщо грошики самі пливуть до наших рук? Сам п'ю, сам гуляю, сам порушую закон, сам це порушення розглядаю ... Поділюся з вищим прокурором, і він кидає скаргу на мене на мій розгляд. Прокурори недоторкані і не відповідають за свої злочини. Нагляду над нами немає, ми самі - найвищий орган нагляду. Плював я на вас, лохи, повзайте і далі переді мною на колінах!
ОПЕР Показати IP 21 Квітня 2010 13:31
ЦІКАВО, А ХТО ПРОПЛАТИВ ПІКЕТ?
goodok Показати IP 21 Квітня 2010 16:47
де не плюнь, кругом наші шановні службовці заслуговують на пікет, мітинг і вигнання... а що далі? їхні друзі і родичи їх замінять? звичайно! народ думає що впертим стоянням з папірцями і закликами комусь щось доведе. А НА ВСЕ ЦЕ ЇМ "ПАСР..ТЬ" Вони повні майдани бачили і не злякались
комісар катані Показати IP 13 Жовтня 2010 00:21
Ми самі це проплатили і пишемо тут всяку ересь...Це називається підлість і заздрість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus