USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У центрі Луцька встановили відреставровані інстаграмні двері. Фото

29 Жовтня 2022 11:51
У трьох будинках луцького середмістя встановили відновлені автентичні двері. Столітні двері відреставрували в Івано-Франківську.

Фотографіями фасадів з оновленими дверима поділилася засновниця організації «Франківськ, який треба берегти» Марія Козакевич. Саме ця установа займалася відновленням луцьких дверей.

Читати ще: Топ-9 гарних дверей модерного Луцька

Програму «Автентичний Луцьк», у рамках якої хотіли відреставрувати всі двері, які мають певну цінність місцевого значення та є елементами ужиткового мистецтва, депутати міськради ініціювали ще торік. У переліку об’єктів програми були, зокрема, двері на вулицях Кривий Вал, 32, Словацького, 1, Крилова, 3, Лесі Українки, 7 та Ковельській, 18.

Нині вдалося відновити троє дверей у центрі міста: на вулицях Словацького, 1, Кривий Вал, 32 та Лесі Українки, 7.
Ці двері демонтували ще до початку повномасштабної війни. Період реставрації розтягнувся, адже деякий час майстри не працювали.

У всіх випадках було по максимуму збережено унікальну дерев’яну різьбу. Також майстри пофарбували двері, привели до ладу металеві решітки та зробили нове засклення.
Робота над автентичними дверима в майстерні Івано-Франківська

Відомі інстаграмні двері з вулиці Словацького залишили зеленими, а от двері з вулиці Кривий Вал перефарбували з коричневого в бордовий колір, натомість двері з Лесі Українки зробили блакитними (раніше вони були пофарбовані в чорний колір).

Монтували двері протягом чотирьох днів.
Фото зі сторінки Марії Козакевич у соцмережі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Шломо Луцкер Показати IP 29 Жовтня 2022 11:45
Як можна було такі мразотні кольори підібрати? Вирішили не паритись і взяли звичайну фарбу, якою хіба підлогу фарбувати?
123 Показати IP 29 Жовтня 2022 12:30
З таким кольором вони там що корові сідло , як кошкін дом , до фасаду взагалі не підходять , родзинку зіпсували , та і людям в хаті від тих старих дверей з шпаринами тепліше не стане . Лишній розхід за опалення помешкання . Гроші на вітер .
Шо тут казати ! Показати IP 29 Жовтня 2022 12:37
Старі автентичні двері до реставрації виглядають колоритно, багато, з специфічною тектонікою та історичною глибиною і по справжньому ! За ними просто треба було належним чином доглядати ! А то шо з ними зробили - то як штучна підтяжка, гелеві пазурі, силіконові цицьки і варги у білокурих дуреп ! Пошли декого богу молитися ...
Вердикт Показати IP 29 Жовтня 2022 13:12
Ото бачення реставрації охоронця культурної спадщини Луцька з освітою астронома !
Бульба Показати IP 29 Жовтня 2022 13:19
Що вони чверять??? То жах!!! Коли в нас вже почнуть робтити щось добре!!!??? Просто зашкалюють емоції!!! То просто Жах!!! Це ЗЛОЧИН!!!!
Бульба Показати IP 29 Жовтня 2022 13:25
Ах Анна Кареніна!!!що ж ти зробила з потягом???
Рукаобличчя Показати IP 29 Жовтня 2022 18:36
Різьблені чаші вдвічі менші, а звільнений простір загаджено 20ма рамками. І так з усіма елементами. Безглузда халтура, дивитися без сліз неможливо.
Ніса Показати IP 30 Жовтня 2022 00:45
А мені подобається
Мачула Показати IP 2 Листопада 2022 05:21
Мині гет наравиться шо віте там понімаіте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus