USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Проти голови РДА на Волині порушать кримінальну справу? ВІДЕО

13 Жовтня 2010 16:57
Волинський осередок ВО «Батьківщина» звернувся до органів прокуратури із заявою порушити кримінальну справу проти голови Рожищенської райдержадміністрації Сергія Горбача (на фото) та 12 членів Рожищенської виборчої комісії за фактом тиску на голову комісії Галину Стасюк та порушень виборчого законодавства.
Про це 13 жовтня під час прес-конференції повідомив адвокат Андрій Осіпов.
Він розповів, що 11 жовтня заступник Рожищенської виборчої комісії Лариса Дутковська-Потрепелюк повідомила членів комісії про проведення засідання о 18:00. Члени комісії мали розглядати скаргу на дії голови Рожищенської виборчої комісії Галини Стасюк.
Однак скликати засідання виборчої комісії і формувати порядок денний заступниця не мала права, оскільки такі повноваження має лише голова комісії. І тільки тоді, коли вона відсутня – це право передається заступниці.
Проте Стасюк таки відкрила засідання о 18:00, де були присутні 6 членів ТВК та кандидати в депутати Рожищенської райради, ЗМІ та представник Рожищенської районної організації ВО «Батьківщина».
Враховуючи, що засідання не мало кворуму, його закрили. О 18:15 присутні на засіданні шестеро членів ТВК зайшли до кабінету голови Рожищенської РДА Сергія Горбача. Стасюк розповідає, що там були усі решта членів ТВК, які не прибули на засідання о 18:00, а також журналісти газети «Волинь-регіон».
Члени ТВК відмовилися пройти до зали засідання. Події у кабінеті голови були зафіксовані на відео, а також складений відповідний акт.
Однак о 20:00 12 членів комісії, серед яких були ті 11, яких не було о 18-й, провели раніше заплановане засідання. А вже 12 жовтня Галині Стасюк надали протокол з рішенням вечірнього засідання. У ньому йшлося про звернення до ЦВК про заміну секретаря та заступника Рожищенської ТВК, припинення повноважень голови ТВК та задоволення скарги місцевої організації Партії регіонів на дії голови ТВК Стасюк як такої що систематично не виконує своїх обов’язків.
Осіпов каже, що цим рішенням прагнуть фальшувати вибори. «При такому розбалансованому складі комісії і надалі будуть зловживання. Єдиний вихід – це скарги, судові засідання та оприлюднення», – коментує адвокат.
Очільник ВО «Батьківщина» на Волині Анатолій Грицюк стверджує, що влада «грубими, бандитськими методами розвалює виборчі комісії». А голова ВОДА Борис Клімчук, за його словами, заплющує на це очі.
«Оскільки у нас сьогодні на 18 годину засідання по формуванні дільничних виборчих комісій, я так розумію і відчуваю, що сьогодні знову запросять ЗМІ з їхньої сторони, буде тиск. Коли ми формували сільські територіальні виборчі комісії (це було 20 вересня, - «ВН»), голова РДА за півгодини до початку засідання запросив мене до себе в кабінет і задав запитання: «Як плануєте керівні посади ділити?». Оскільки в нас 30 комісій, 90 посад на п’ять партій – по 18 чоловік на кожній. Він мені сказав: отут є список і вони повинні бути головами, заступниками, секретарями. І було покладено конверт», – розповідає Стасюк.
Вона припускає, що там були гроші. Коли ж комісія провела засідання, голова забрав чорновий варіант протокола у секретаря. Тоді ж близько 12-ї ночі до Стасюк поступив дзвінок з погрозами відкрити кримінальну справу за несвоєвчасне оприлюднення рішення комісії, оскільки протокол не був підписаний.
«Не всі ті люди, які він хотів, пройшли на керівні, як він казав, посади. З того все і почалося. Вимагали на наступний день проводити повторне засідання, мало не силою намагалися забрати документи і папки», – каже Стасюк.
Стасюк письмово повідомила до ЦВК про ситуацію.
«Коли формувалися територіальні комісії, члени комісії виходили з приміщення РДА, заходив туди Горбач і сказав: «Оксана, збери всіх наших і я виплачу гроші», – додає Стасюк.
Депутат-бютівець Євген Кирильчук каже, що у сформованих у Старовижівському районі дільничних комісіях немає жодного голови, секретаря чи заступника від ВО «Батьківщина». Подібну ситуацію він прогнозує і в інших районах.
Тиск, за словами нардепа, чинився і щодо діючого депутата облради Василя Блошка, який знову мав намір балотуватися. Кирильчук каже, що на підприємство кандидата лише за один тиждень завітали представники п’яти контролюючих органів з перевірками.
«Особисто йому губернатор сказав: не йди на вибори, ми тебе чіпати не будемо. Він написав заяву про вихід зі списку. Вони знайшли дірочку якусь, бо він брав кредит», – каже нардеп.
Подібний тиск, за словами Кирильчука, чиниться на освітян, прихильників партії і в Любомльському районі, а також на кандидата по Луцькому району заступника начальника Волинської СЕС Валентина Вітера.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 13 Жовтня 2010 17:16
Дурницями займаєшся, Горбач!
Підрахуй Показати IP 13 Жовтня 2010 17:27
А журналісти із газети "Волинь Регіон", хто вони? На з*їзді обласного осередку, де Башкаленкові "подзвонили с Киева" я бачив пана Лиса... Чи він бува не покинув рідну "Волинь Нову" і своїх "помаранчевих настроїв" і не подався на заробітчанство до тих, кому часто телефонують з Києва... До речі на одному із зібрань волинських регіоналів пан Лис сидів поміж Курилюком та Башкаленком...
Земляк Показати IP 13 Жовтня 2010 18:05
Горбач не вилазить з сільради села Ворончин і Студині свого району і хоче вижити тамтешнього голову сільської ради Миколу Касянчука. Останній з освітою і вчиться у Львівському філіалі академії управління при Президентові України. Позапартійний. Горбач же хоче там (і, очевидно, не лише там), бачити регіонала. З його подачі на посаду голови названої сільради балотується жінка ромського походження з кличкою "циганка", яка все життя працювала нештатним освідомлювачем в радянському КГБ і міліції (доносила на людей всякий бруд, за що щомісяця отримувала 20 радянських рублів). Вона навіть не вміє читати. Ще один кандидат - жінка з 4-ма класами освіти, яка 18 разів робила спроби накласти на себе руки і люди діставали з петлі. Вона не може змиритись з тим, що колись була секретарем сільської ради і її звільнили через дрімучу неграмотність. Отакі люди потрібні регіонгам і престарілому Горбачу. Не везе Рожищам - як не остервенілий Савчук, то "зачарований" Горбач.
Баба Горпина Показати IP 13 Жовтня 2010 18:38
Не чіпайте "пісатєля" Лиса, бо зашкодите йому отримати Нобеля. І не привязуйте його до регіоналів - він вірний служака Бондара і його власний кореспондент. Бондару таких треба: пісатєль всуне йому під ніс диктофон і перепише усе в газету - слово в слово. Талант і терпіння!
Василь Показати IP 13 Жовтня 2010 18:58
Горбач, дивись, щоб горба тобі не набили. Жреш, сука, волинське сало, а йдеш за бандитами? Думаєш, збережеш посаду? 31 жовтня ти вже будеш перебирати в Копачівці гнилу бульбу.
Депутат Показати IP 13 Жовтня 2010 21:20
Давити тих СОБАК НЕДОБИТИХ ТРЕБА..... РЕГІОРНИ МОЛОДЦІ... ТАК ТРИМАТИ!!!! А бюту п**ць, нехай ще погавкають два тижня і на смітник їх всі....
Бандура до Депутат Показати IP 14 Жовтня 2010 08:53
Колись один чоловік обіцяв після виборів усіх позвільняти - Царство йому Небесне.
Гудеріан Показати IP 14 Жовтня 2010 08:40
Бондар зробив Лису в квартирі ремонт за рахунок держави, тому й хитрий Лис став його вірним службістою.
Люся Показати IP 14 Жовтня 2010 08:45
земляку. Горбач не "зачарований", а підлий, підступний, продажний, як мідний пятак. Ті люди, які його поставили в Рожиже головою, ні про що не думали. Це - сутність регіонів. Це сутність башкаленка - "україно"-кабардино-махачкалинця. Це сутність Борі небритого, який продався вже давно дияволу з потрохами.
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2010 09:20
To Депутат Вчора 21:20 "Давити тих СОБАК НЕДОБИТИХ ТРЕБА..... РЕГІОРНИ МОЛОДЦІ... ТАК ТРИМАТИ!!!! А бюту п**ць, нехай ще погавкають два тижня і на смітник їх всі...." Дивись, депутатішка, як розкрив ротика... Ось і вся суть регіаналів!
Яків Показати IP 14 Жовтня 2010 10:32
Бют ше взує риганалів так, шо будуть втікати, плачучи.
Вчитель з Рожище Показати IP 14 Жовтня 2010 12:35
Шановні рожищенці! Не пускайте цю підлоту - Горбача - у владу після виборів. Голосуйте проти бандитів, якщо не хочете, щоб район поринув у темряву і прірву. Це - керівник для коровника, шмаровоз, гноєрозкидач, без інтелекту, елементарних звичок культури. Це - пережиток "розвинутого соціалізму". Борітеся - поборете! Так писав наш Тарас Шевченко.
Міля Показати IP 14 Жовтня 2010 15:00
Бюту, Грицюку, кирильчуку капєц. Те, що вони витворяли, в тому числі махінації з голосами на виборах, вже не повториться. От чого повно істерики від їх.
НеМіля Показати IP 14 Жовтня 2010 17:00
А мені здається, шо це Клімчуку скоро "торба" буде, того пані Міля тут і "піниться". Ви краще роботу іншу пошукайте, Вам ше недовго лишилось )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus