USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прикордонники просять закінчити Дні Добросусідства завидна

15 Липня 2010 18:08
Програма європейських днів добросусідства між Польщею і Україною «Кордон» триватиме цьогоріч у три етапи на різних територіях.
Про це 15 липня під час робочої наради повідомила організатор події голова МГО «Академія Української Молоді» Олена Яремко.
Зокрема, перша подія відбудеться 7-8 серпня 2010 на українсько-польському кордоні біля прикордонного знаку 1055 в місці перетину кордону села Адамчуки Шацького району та Збереже Люблінського воєводства Польщі.
Тут відбудуться виставка творчих робіт, спортивні заходи, концерти фольклорних колективів обох сторін та спільна молитва членів різних конфесій.
Генеральний консул республіки Польща Томаш Янік каже, що потрапити на першу подію, 7-8 серпня, по картках прикордонного руху вже не вдасться. Адже для їх оформлення потрібен місяць. Загалом, він пояснив, що людей пропускатимуть при наявності візи і закордонного паспорту, або ж карток.
Заступник начальника штабу Львівського прикордонного загону Олександр Крилов повідомив, що затримки з перетином кордону для учасників заходу за наявності документів не буде. Каже, що при нормативі на перевірку у дві хвилини, його колеги справляються за 30-40 секунд.
Проте, Крилов попросив організаторів, завершити дні добросусідства до темряви, аби не створювати для прикордонників проблем. Наприклад, нагадав прикордонник, у минулому році захід затримали до 23 години і прикордонникам доводилося організовувати спеціальні загони для пошуку захмелілих людей, аби доставити їх на батьківщину вчасно.
Основні заходи, як і минулоріч, відбуватимуться біля річки Буг неподалік українського-польського кордону біля знаку «835», що поруч сіл Кречів Іваничівського району та Крилів Люблінського воєводства.
Організатори кажуть, що спеціально для цієї події буде споруджений міст на річці Буг. Під час події 21-22 серпня плануються змагання, мистецькі заходи, концерти, зокрема українського гурту Mad Heads, ярмарку та форуми транскордонної співпраці.
Нині для цієї події не готове місце проведення. Територія, на якій проводився захід торік - підтоплена. За словами голови Іваничівської РДА Юрія Лобача там зараз стоїть вода, і навіть, якщо вона зійде до серпня, сморід, зграї комашок та болото залишиться. Тому на нараді вирішили змістити місце проведення на сухішу території на північ.
Разом з тим, заступник міського голови Нововолинська Володимир Рожелюк каже, що тут доведеться викорчовувати чагарники і косити траву, тому роботу треба починати вже з наступного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Tarantino Показати IP 16 Липня 2010 01:29
Так поясніть мені знаючі люди по людськи - бухло з собою брати чи там буде?
sukoman до Tarantino Показати IP 16 Липня 2010 11:09
бери з собою, друже!
Конрабандист Показати IP 16 Липня 2010 09:30
А вночі інші справи робляться. Таможня нынче ремесло!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus