USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Реклама про «найнижчі ціни» часто бреше, – антимонопольники

25 Лютого 2011 11:47
Волинське відділення Антимонопольного комітету України наклало штраф на підприємство, яке у своїй рекламі подавало завідомо неправдиву інформацію.

Комітет оштрафував суб’єкт господарювання, до складу якого входять, зокрема, ТзОВ НПП «Cпецавтоматика» та ТзОВ «Західагроінвест ЛТД», на 7 тисяч гривень.

Як розповів заступник голови обласного відділення АМКУ Сергій Луговий, підприємство рекламувало продаж тракторів за нібито найнижчими цінами в області. Однак ця інформація не відповідала дійсності, адже на ринку таких товарів можна було купити трактор за ще нижчою ціною.

«Якщо підприємство щось виголошує в своїй рекламі, то це повинно відповідати дійсності. Адже найчастіше люди вірять їй. Наприклад, сільгоспвиробнику все одно потрібен трактор. А побачивши такі ціни, він піде купувати техніку туди, де, як запевняють, дешевше», - прокоментував ситуацію Сергій Луговий.

Подібні випадки недобросовісної конкуренції в області стали систематичними. За словами заступника голови обласного відділення АМКУ, сьогодні в газетах без проблем можна знайти рекламу, яка буде починатися зі слів «найнижчі ціни».

«На жаль, у нас за це непередбачено кримінальної відповідальності, як наприклад у Америці. За недобросовісну конкуренцію ми можемо накладати лише штраф», - констатував Луговий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сашуля Показати IP 25 Лютого 2011 12:17
А разве это новость?
просто Показати IP 26 Лютого 2011 16:08
І ще хтось може вірити рекламі? Кругом все приховано! Краще слухати ОДНА БАБА СКАЗАЛА (ОБС)!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus