USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Роботодавець важливіший за вчителя, - Курилюк

19 Грудня 2010 13:29
«З покон віків на патріархальній аграрній Волині найбільше шанували священика і вчителя. Сьогодні ж - після панотця у рейтингу – роботодавець», - заявив заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Про це Курилюк говорив 17 грудня на урочистостях з нагоди 20-річчя від дня заснування Волинського обласного центру зайнятості, - повідомила прес-служба Волинської облдержадміністрації/

«Для служби зайнятості саме роботодавець - клієнт номер один. Цей клієнт у формування попиту - дуже вибагливий», - сказав Курилюк.

Заступник губернатора повідомив, що в середньому близько 100 безробітних волинян щомісяця започатковують власну справу.

Серед молоді, яка шукає роботу третина – молоді люди з села. «Працевлаштувати її особливо не просто з причин обмежених можливостей села», - сказав Курилюк.

Він вважає, що «аграрна Волинь є лідером у вирішенні цієї проблеми».

«Наш центр зайнятості обрав тактику поєднання індивідуальних потреб окремих територій з стратегією розвитку регіону та комплексними підходами у сфері зайнятості населення», - сказав Олександр Курилюк

«Більше половини молодих людей, що звертаються за допомогою по працевлаштуванню, знаходять роботу», - пояснив Курилюк.

Він вважає, що «потреби сільської молоді задовольняють майже уповні».

«За сукупними показниками ринку працевлаштування наш аграрний регіон перебуває у першій десятці серед індустріально потужних областей України. І це - найвизначніший підсумок 20 років існування», - резюмував Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Helge Показати IP 19 Грудня 2010 14:38
Не перестаю удивляться мощи "интеллекта" представителей ЭТИХ властей.... Из его интервью - "Я вважаю себе фаховим держслужбовцем. Коли визначався з вузом і планував майбутнє, то свідомо обрав істфак. В той час це була кузня кадрів. Подобалася робота з людьми. Чотири роки вчителював. В 1996 році вступив на стаціонар в Академію державного управління. Це був новий навчальний заклад, який готував кадри для державної служби. Направлення я не мав, бо мені його не дали в органах виконавчої влади. Коли закінчив академію, то був направлений у Великобританію на стажування, оскільки знав англійську мову. З тих пір працював на державній службі. Скажу відверто, випускників академії тоді не дуже й чекали в органах державної влади на місцях. Хоча, за положенням, нас усіх мали працевлаштувати на хороші посади. Перші посади давали, починаючи з найнижчого рівня. Я був консультантом в службі у справах неповнолітніх РДА. Через рік очолив відділ взаємодії з політичними партіями і громадськими організаціями, потім відділ внутрішньої політики. Так до 2005 року я працював на різних посадах. І, власне, в той час вже був заступником голови РДА...." (http://pravda.lutsk.ua/person/745/
Ваня Показати IP 19 Грудня 2010 14:39
Хочеться запитати цього пана Курилюка куди і кого цей центр зайнятості влаштував? Тим паче з села молодь Це голола популістика.Оце, що вони тіпа започатковують свою справу - це є. Гроші одержать, а за місяць закриють це підприємство, як збиткове. Це вони добре вміють робити і знають табличку ділення.Ці центри зайнятості нікому не потрібні, просто перекачування грошей, з чесних людей вираховують ці податки, а бізнесмени їх не платять, а вони використовують їх як хочуть. Вони хояч би платили тим людям, які мають по 40 і більше років стажу, остались без роботи, передпесійного віку, які їм платили десятиліття, а тепер викинуті за борт,івони то хочуть робити, але їх ніхто і нікуди не бере. Як можна ставити на облік з села, коли в них города гектари, господарство по три корови і т.д.і івони не хочуть робити, бо дурні працювати за 1000 в них десятки тисяч доходу доларів, а не гривнів.На що таке гонити.Смішно читати таку непотріб.
Лучанка Показати IP 19 Грудня 2010 15:18
Центр зайнятості при "Помаранчевих"- була бізнесова структура, як і податкова, соцстрах, пенсійний фонд. Нормальні посади там тільки "для галочки" транзитом реєструють роботодавці, але приймають на роботу своїх, тих, кого потрібно. Про це кожен знає: Якщо пан Курилюк О. не знає, то може запросиити мене і я йому розповім.
Волинянка Показати IP 19 Грудня 2010 17:26
Повністю згідна з попередніми коментарями. 90% показників цих центрів - липові.Хоча приміщення і кабінети, в яких вони працюють, вражають ошатністю і комфортом (все заради безробітних ).А відношення працівників Центру зайнятості до простих людей, що втратили роботу, завжди вирізняється зневагою і нахабством. Показові семінари, навчання, лекції - все заради звіту. Поки сам не знайдеш собі роботу, ніякий центр зайнятості не допоможе.А такі статті - це приклад відвертої брехні, в яку вже ніхто не вірить.І живем ми по принципу: "Говоримо - одне, думаємо -друге,робимо - третє"
Work Показати IP 20 Грудня 2010 08:25
Такий "зубр" як Раїса Кучмук, там роботу конкретну "загорнула"! Там мафія ще та процвітає!
Ладомир Показати IP 20 Грудня 2010 09:06
Ха ха. 2 роки як закінчив ВУЗ. Пам’ятаю якось я прийшов в облраду з дипломом історика (стаціонар) подавати заявку на вакантну посаду у відділ культури. Вгадайте, що мені сказали...... "ВАШ ДИПЛОМ НЕ ПІДХОДИТЬ ДЛЯ НАШОГО ВІДДІЛУ". Ото загнули. Той випадок докорінно змінив мою свідомість про такий винахід як "ДЕРЖАВА" на все моє життя.
Роботодавець Показати IP 20 Грудня 2010 09:23
Шановні дописувачі коментарів ! Час коли держава зобовязана була щось надати (в даному випадку роботу) закінчився 1991 року. Центр зайнятості сприяє працевлаштуванню. Оті всі семінари і зозволяють ознайомитись з тим як шукати роботу, як підготувати резюме, як пройти співбесіду. Результат працевлаштування в першу чергу залежить від людини: на які б хороші вакансії не направляли, якщо під час співбесіди претендент жує соплі, не вміє себе презентувати, то результат нульовий. Більш ніж переконаний, що у попередніх дописувачів враження про цю кантору хибне, всіх гребуть під одну гребьонку. Зайдіть у будь-який центр зайнятості, поспілкуйтесь і переконаєтесь - якби всі держструктури так працювати у країні давно був би порядок.
Бувший безробітний Показати IP 20 Грудня 2010 10:39
Простояв на біржі майже 4 місяці і ніякого хамства як каже "Волинянка" від працівників ніразу не почув. Да ходив на всі їхні семінари, але нічого поганого в цьому не бачу. Зараз працюю на одному перспективному підприємтві, отримую непогану зарплату, між інши працевлаштувався за їхнім направленням. Неодноразово був свідком коли працівники біржі направляли людей на роботу, а ті в свою чергу закатували їм істерікі. Значить так робити ці люди хочуть. Стоїть десь собі на базарі, получає субсидію і ще якісь доплати, на біржі добре коли нікуди ненаправляють, а потім і коментарі дурацькі пише.
небайдужа Показати IP 20 Грудня 2010 11:49
враження, що Роботодавець та Бувший безробітний одна і та ж людина, або ж з однієї ж організації... неприховане писання! Може їм за це і платять:))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus