USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк агітував волинських лікарів… незаконно?

8 Жовтня 2010 15:39
Кандидат на посаду міського голови Луцька Микола Романюк не повідомив, як того велить закон, міську територіальну виборчу комісію про заплановану 6 жовтня зустріч з керівниками медичних установ області.

Зустріч з медиками штаб Романюка організував 6 жовтня в конференц-залі готелю «Україна» в рамках його передвиборчого проекту «Громадська експертиза». Зустріч тривала з 16:00 до 17:35 і відбувалась у форматі «громадських слухань», де медики ділились найбільшими проблемами своєї галузі.

Згідно з другим пунктом 48 статті Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». кандидат на посаду міського голови повинен «попередньо повідомити відповідну територіальну виборчу комісію про час і місце проведення запланованих публічних заходів передвиборної агітації».

Коли репортер «ВН» вранці наступного дня запитав голову ТВК Марію Парфенюк, чи повідомляв їм кандидат Романюк про цей захід, та розповіла, що жодних повідомлень зі штабу Романюка про цей захід не надходило і довела це, продемонструвавши, що потрібних документів у папці реєстрації повідомлень від кандидатів нема.

Аби відповідь мала законну силу, репортер «ВН» залишив у ТВК офіційний інформаційни запит, на який голова ТВК пообіцяла дати відписку цього ж дня, попрохавши репортера особисто прийти за документом по обіді.

Проте після обіду голова луцької ТВК повідомила вже іншу інформацію. Вона розповіла, що штаб кандидата Романюка таки повідомляв про захід, але не письмово, а по телефону. Яким чином повинні реєструватись телефонограми, каже Парфенюк, ЦВК їм роз’яснень не давала.

Голова комісії, окрім того, розповіла, що секретар, яка приймала дзвінок, забула повідомити про цей дзвінок. В підтвердження Парфенюк знайшла папірець, на якому секретар записала повідомлення від руки.

Секретар, виправдовуючись, сказала, що телефонограма надійшла близько четвертої години. У тому, що телефонограма була, запевнив "ВН" і керівник виборчого штабу Романюка Юрій Вербич.

Голова ТВК змінила також і свій намір невідкладно дати відповідь на письмовий запит «ВН». «У нас є ще 10 днів, ми вам дамо відповідь пізніше», - сказала голова ТВК.

Довідково:

Згідно із законом про «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови. Одна з форм проведення передвиборної агітації - проведення зборів, зустрічей з виборцями, мітингів, демонстрацій, процесій, публічних дебатів, дискусій та інших масових заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
так і буде Показати IP 8 Жовтня 2010 15:42
Так само в стилі "телефонного права" Романюк і містом керувати буде.
агітолог Показати IP 8 Жовтня 2010 15:43
Ну він і зерно вкрав незаконно. То що тут говорити про таку "дрібницю", як агітація.
))) Показати IP 8 Жовтня 2010 15:54
і вновь оглашаю пустелю воланням: "чітайтє матчасть!" але, щось таки здається, штаб МЯР з законодавством дограється. все відбулось дуже просто: на запит ВН швиденько було підмалюване повідомлення в ТВК, у якій, повірте, усе реєструється як слід. але як можна було зареєструвати повідомлення, якого в природі не існувало?
можна Показати IP 8 Жовтня 2010 16:01
Можновладцям та банкірам (особливо якщо за ними стоїть Партія Регіонів) все можна. Можна ВСЕ!
волинським новинам Показати IP 8 Жовтня 2010 16:18
А Грицюк сьогодні повідомляв Волинські новини про те що буде агітувати за себе і проти Романюка на Чаті Волинських новин. Треба також,Вам ,шановні "незалежні журналісти" перевірити в ТВК
Закон до волинським новинам Показати IP 8 Жовтня 2010 16:28
кандидат на посаду міського голови повинен «попередньо повідомити відповідну територіальну виборчу комісію про час і місце проведення запланованих ПУБЛІЧНИХ заходів передвиборної агітації.
Смерека Показати IP 8 Жовтня 2010 16:33
Може вам ще повідомляти, коли у нього обід? Замість того, аби ганити Романюка, краще б ідеї в нього брали, тобто, крали, у звичний для вас спосіб. А то чіпляються до дурниць. Самі у своїх повідомленнях себе дурнями виставляють і цього не розуміють.
))) до Смерека Показати IP 8 Жовтня 2010 16:51
закон порушувати не можна. Бо можна з трєском злетіти з виборчих скачок взагалі. В законі прописано: якщо кудись пхаєте свою ляльку до людей, не полінуйтеся зайти чи зателефонувати в ТВК і про це попередити. Коли ви їсте, спите чи ще щось особисте робите, закону не цікаво. І ще - Інтернет за законом не має статусу ЗМІ. Але це з матчасті. Ознайомтеся вже з нею чи шо )))
Zheniok Показати IP 8 Жовтня 2010 16:35
Іванівну не чіпайте, ну не вона ж в тому винна, такі політичні реалії
Наталія Показати IP 8 Жовтня 2010 19:10
Знаєте? Після того, що тут на писали про декана одного з ВУЗів м. Луцька, особисто я вірити даному інтернет-ресурсу перестала. Оскільки досить багато суб"єктивної тут є інформації. І ця стаття, я вважаю, є також досить суб"єктивною. Романюка, вибачте за грубість, пробують спаскудити вже будь-якими способами. Вчора стався взагалі курйоз: на сайт Луцького ВУЗу була закинута інформація про його причетність до пропажі зерна. Постає закономірне питання: звідки така інформація взялася на сайті луцького ВУЗу і яку причетність вона має до виховного процесу? Здається, ніякого. Можливо та інформація там опинилася "випадково", не зважаючи на те, що ректор даного ВУЗу іде на вибори від іншої партії.... Тому вірити зараз всьому тому, що пишуть - це не поважати себе. Краще б думали не як затоптати когось, а як включити опалення в Луцьку, щоб люди не спали в декількох кофтах
))) до Наталія Показати IP 8 Жовтня 2010 21:50
не нервуйтеся, все буде добре. М.Я. найбільш посилено спаскуджує поки що його власний штаб. Ваша недовіра до Інтернет-ресурсів зрозуміла, однак "ВН" поки що працюють виважено, тут Ви, боюсь, неправі.
він Показати IP 8 Жовтня 2010 20:33
мають нас за бидло і дурнів, все в стилі регіональщиків.
Наталія Показати IP 8 Жовтня 2010 22:41
Поясніть мені чим вже він спаскуджує))
TFA Показати IP 8 Жовтня 2010 23:29
ВН працюють на замовлення. Чомусь проти інших кандидатів нічого не пишуть, крім Романюка... Тому що він лідирує в рейтингах, а комусь з кандидатів треба постаратися спаскудити його репутацію, от і 2-ий день поспіль заказняк пішов
людмила - TFA Показати IP 9 Жовтня 2010 09:03
иста правда...ВН працюють лише проти МЯ . Скільки я не подавала коментарі щодо Шиби та Грицюка, жоден не опубліковний. ВН "прикормлюються" Шибою. Про Зелінського, Стемпковського, Семенюк, Мамосюк, Шибу - нічого не пропускають.
))) до людмила - TFA Показати IP 9 Жовтня 2010 13:45
здрастуйте, колего! вам також підплачують за коментарі? ;-))) дивуюсь Вашій обізнаності та широті Вашого списку об"єктів для мочілова )))
Наталія Показати IP 9 Жовтня 2010 10:44
Повністю з вами погоджуюся.
))) до Наталія Показати IP 9 Жовтня 2010 13:36
"Ти мєня уважаєш? - Я тобой горжусь" ))) а ви не пробували трошки уважніше вводити код перевірки, наприклад? чим спаскуджує... ну, недолугими хвалєбнимі заказухами у ЗМІ, відвертими порушеннями законодавства, тим, що забули з юристами консультуватись щодо своїх дій. Вже мовчу про походження бази, за якою розсилались слізні листи. Ви що там, взагалі уділа закусили? рейтинги рейтингами, але всьому є прєдєл, коллєгі.
не Романюк Показати IP 9 Жовтня 2010 13:32
Ті самі гості, в ту саму хату.
Наталія Показати IP 9 Жовтня 2010 14:15
Знаєте, якщо ви думаєте, що люди зовсім тупі, то сильно помиляєтеся. Не всі мої коментарі також доходять. тому справа тут не в коді перевірки. Про ВН я свою думку висказала ще вчора. А тут ви нічого конкретного про МЯ не сказали, точніше про те, як він сам себе затоптує. Перед виборами завжди дуже багато бруду виливається, особливо на тих, в кого є рейтинг
))) до Наталія Показати IP 10 Жовтня 2010 18:09
Навіщо виливати бруд на тих, хто грається з виборчим законодавством? утоплєніє надто "розумних" - діло рук самих "розумних". про МЯ сказати щось конкретне взагалі дуже складно, судячи з того, чим наповнюються "месиджи" його прес-служби )))
Міля Показати IP 10 Жовтня 2010 19:22
Мені подзвонила подружка із Локач і розповіла, що Грицюка спортсмени освистіли. Розкажіть, що ж там трапилося.
Олег Показати IP 11 Жовтня 2010 15:14
В статті описаний факт. Тому це і бісить ригіоналів! Звичайно, "ВН" погані, вони ж правду пишуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus