USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розширення консульського округу: плюси чи мінуси для волинян

12 Грудня 2013 14:00
Чи збільшаться черги у Генеральному Консульстві Республіки Польща у місті Луцьку після приєднання Тернопільської області до консульського округу, розповіла під час круглого столу, що стосувався моніторингу реалізації візової політики Генерального Консульства та відбувся 12 грудня, Генеральний Консул Беата Бживчи.

«Я вважаю, що мешканці Волині лише виграли від приєднання Тернопільської області, тому що після розширення консульського округу збільшили ліміт місць, на які можуть подати заявки у Генконсульство, приблизно на 100. Оскільки мешканці Тернопільської області навряд чи захочуть їхати до Луцька через стан доріг, щоб подати заявку, ці додаткові місця зможуть використати волиняни.

Я розмовляла з багатьма особами в Тернополі та запитувала, як вони оцінюють роботу візового центру, який є у місті. Загалом оцінка була позитивною та навіть той елемент, що потрібно внести адміністративну оплату за послуги, не був перешкодою. Мешканці Тернополя визнали, що їм зручніше подавати заявки в Тернополі, ніж їхати у Львів (тоді область належала до Львівського консульського округу)», - розповіла Беата Бживчи.

З її слів, наразі, як і до приєднання Тернопільської області, термін очікування на подання документів через візові центри становить до двох днів для всіх категорій віз, як тих, які реєструють онлайн так і для тих, які реєструють через call-центр. Ліміти на подання заявок у консульстві надають регулярно щотижня, тому кожен може вирішити, чи скористатися цим лімітом в консульстві, чи у візовому центрі. Раніше спостерігали тенденцію, коли після додавання лімітів у доступ на веб-сайті, вони зникали протягом декількох годин. Зі слів Генерального Консула, тепер такого не простежують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Візок Показати IP 12 Грудня 2013 17:33
А де ж відміна ВІЗ для українців? Отака вона Європа: "ми ВАМ розширення консульського округу збільшили ліміт місць, на які можуть подати заявки у Генконсульство, приблизно на 100". Вони нас ТАК люблять, так чекають....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus