USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Селяни поховали сокири. Замість дров у них газ. ФОТО

15 Грудня 2009 18:51
У невеличкому селі Кобче Рожищенського району, де всього сотня хат на двох вулицях, у місцевих домівках з’явився природний газ. Після трирічного будівництва в селі провели газопровід.
 
На «блакитний вогник» мешканці Конче чекали не одне десятиліття. Однак реальна нагоду отримати газ з’явилася лише кілька років тому. До кооперативу з проведення газу вступило лише 38 сімей. Зібрали 155 тисяч гривень, це, приблизно, по 4,5 тисячі гривень з кожної оселі. Допомогла влада – збудувала підвідний і вуличний газопроводи.
 

 
Символічний факел на новому газопроводі запалив голова облради Анатолій Грицюк. Спікер привітав селян із подією, адже відтепер вони не будуть мордуватися із вугіллям і дровами, - повідомили в прес-службі Волинської облради.
 
«Ви своєю відданою працею давно заслужили мати газ в оселях, бо це – комфорт і поліпшення побутових умов. Я переконаний, що людям потрібно дати право вибору з паливом. Звісно, палити дровами чи газом селяни вирішуватимуть самі», - звернувся Анатолій Грицюк до земляків.
 

 
За християнським звичаєм новобудову було освячено. А гостей із Луцька пригостили запашним короваєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Васьок Показати IP 15 Грудня 2009 19:56
газ дорожчає з кожним роком а вони радіють що його провели... Якби я жив в селі, то краще би поставив енергоощадний котел + сучасні радіатори опалення. По ціні мабуть було би не дорожче як провести газ, а з роками економія і ефективність була б очевидною!
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 22:15
в селах газ проводять, а власники дво- і більше поверхових будинків повертаються до опалення дровами (бо, як показує практика, це значно вигідніше)
OrestN Показати IP 16 Грудня 2009 10:29
а ще вигідніше опалювати гранулами з тирси і біоенергетичними брикетами. на них працюють котельні в Скандінавії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus