USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що вміють чотирилапі Ягодинської митниці

5 Грудня 2013 18:45
На Ягодинській митниці працюють найкращі собаки України. Так, Ягодинська митниця посідає перше місце в Україні за результатами роботи кінологічних команд за 10 місяців 2013 року - про це Волинські Новини повідомляли у матеріалі «Службові собаки ягодинської митниці – найпрофесійніші в Україні».

Виявляти контрабанду на Ягодинській митниці допомагають 13 кінологічних команд. Неоціненною у багатьох випадках є допомога спеціально навчених собак, - повідомляють «Відомості».

Зі слів заступника начальника Ягодинської митниці Міндоходів — начальника управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Віталія Хомутянського, кінологічні команди починають працювати після отримання оперативної інформації про можливе незаконне переміщення заборонених речовин, таких як наркотичні засоби і тютюнові вироби. Для цього транспортний засіб спрямовують у зону поглибленого огляду, де інспектор-кінолог оглядає його.

Майстер-клас огляду вантажівки прямо перед об’єктивом фотоапарата показав лабрадор Джойс. Буквально за лічені хвилини він виявив блок цигарок, який був захований біля переднього колеса вантажного автомобіля.
Джойс показує «здобич»
Джойс показує «здобич»

Старший державний інспектор-кінолог відділу кінологічного забезпечення управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Ягодинської митниці Міндоходів Микола Пархомов розповів, що навчити собаку виявляти тютюнові вироби можна за три місяці. Служать такі пси приблизно вісім років. За кожне виявлення контрабанди — отримують винагороду, переконує пан Микола.

«Якщо говорити про тютюнові вироби, які хочуть провезти на митну територію України, то це, як правило, безакцизні білоруські цигарки, які везуть із території Польщі, — повідав інспектор. — Такі вироби можуть ховати у будь-якій частині автомобіля».

Якщо Джойс «спеціалізується» на цигарках, то чорна лабрадорка Роза навчена виявляти наркотики.
Роза навчена виявляти наркотики
Роза навчена виявляти наркотики

«Взагалі, за паспортом її звати Амброзія, але я кличу Розою, — каже інспектор-кінолог Андрій Кухарук. — Ми з нею виявляємо наркотики рослинного походження — канабіс, макову соломку. А також такі напівсинтетичні, як кокаїн і героїн. Купив її щеням, коли мала 4,5 місяця. Працюємо вже два роки. Найбільший наш успіх — це виявлення 500 таблеток екстазі, які громадянин намагався провезти у машині під сидінням. Уже відбувся суд. Йому дали вісім років».

Як зазначив пан Андрій, останніми роками зростає тенденція ввезення в Україну напівсинтетичних і синтетичних наркотиків.

До речі, всі службові собаки Ягодинської митниці мешкають не у спеціальному собачнику, а вдома в інспекторів. Тому, природно, стають членами родини.

Начальник Ягодинської митниці Дмитро Поліщук запевнив, що гроші на утримання виділяють справно. Ще й премію чотирилапим платять. Заслуговують. Служать відмінно та й хабарів не беруть.
У результаті спрацювання службових собак Ягодинської митниці Міндоходів виявлено і припинено 38 спроб незаконного переміщення через митний кордон України тютюнових виробів, три — незаконного ввезення особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено: гашишу, канабіса, кокаїну — й одну спробу незаконного ввезення пневматичної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus