USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шиба «за паскудство» подасть в суд на регіоналів?

6 Травня 2010 10:21
Члени Волинського обласного Комітету порятунку нації і держави кажуть, що за образу національної символіки у Луцьку на мітингу проти Партії регіонів треба порушити кримінальну справу.

Про це заявив співголова Комітету, народний депутат України Євген Кирильчук 5 травня на на спільній прес-конференції співголів Комітету.

Нагадаємо, що 1 травня на Театральному майдані Луцька відбувся мітинг опозиційних сил, у якому взяла участь лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Під час цього мітингу на цьому ж майдані проходив мітинг «на підтримку ініціатив Президента Віктора Януковича», який організувала Луцька міська організація Партії регіонів. Мітингуючих розділяв кордон міліціонерів.

«Душу перевернуло те, що навіть під час виконання державного гімну звучали паскудні слова, неповага до наших святинь. І в мене виникло перше запитання: хто в нас стоїть на утриманні конституції, законів?» - сказав на прес-конференції Євген Кирильчук.

«У нас є прокуратура, яка знає, що є Кримінальний кодекс, є спеціальна стаття в Кримінальному кодексі, де за наругу над святинями порушується зразу кримінальна справа» - стверджує Кирильчук.

«В нас є міліція яка повинна наводити правопорядок скрізь, і втому числі при мітингах Адже два кільця навколо того автобуса який виділив «Укртелеком» для цього всього паскудства , оточило в два кільця міліції замість того щоб заборонити порушення чинного законодавства» - сказав нардеп.

«Я звернувся до мера (луцького міського голови Богдана Шиби«ВН»), він просить: дайте мені, народні депутати, депутатське звернення, щоб я міг розпочати справу, розслідування, яка базується на кримінальному кодексі. Ми підготуємо звернення, навіть сьогодні – і відправимо його меру. Хай він розслідує, чи був договір з «телекомом», чи був дозвіл тій людині з адміністрації, яка кричала в той рупор – вона ж працівник облдержадміністрації виявляється!… Чи можна було міліції охороняти тих, хто порушує закон, а не тих, хто його не порушує. Щоб він розслідував ці питання і вимагав, як мер – тому що це відбулося в Луцьку – від обласного прокурора порушити кримінальну справу. Ми поможемо довести цю справу до кінця» - сказав Євген Кирильчук.
Довідково:

30 квітня був створений Волинський обласний Комітет порятунку нації і держави. До нього увійшли лідери понад 30 політичних партій та громадських організацій Волині.
Комітет очолили чотири співголови: народні депутати Євген Кирильчук (БЮТ) та Володимир Карпук («Наша Україна»), голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів та голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волёдя бистряков Показати IP 6 Травня 2010 10:47
І ми допоможемо довести до кінця справу по твоїм, Женя, махінаціям з землею військових містечок та ін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus