USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скандальна виставка про Волинь спровокувала бійку в Києві. ФОТО

9 Квітня 2010 10:40
У столиці під час учорашнього відкриття в Українському домі документальної фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА» міліція затримала 15 представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та інших національно-патріотичних організацій і партій.

Як повідомляє УНІАН зі слів прес-служби київських міліціонерів, молодики увірвалися до демонстраційної зали і почали нищити експонати. Наразі всіх затриманих доставлено до Шевченківського районного управління міліції.

У прес-службі об’єднання «Сводоба» розповіли, що їхня Київська міська організація звернулася до СБУ з вимогою заборонити проведення фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА». Її організувала ВОО «Правозахисний громадський рух «Русскоязычная Украина» та Товариство увіковічення пам’яті жертв злочинів українських націоналістів із Польщі.

Члени ВО «Свобода» вважають цю виставку «українофобською» і вимагають від СБУ оголосити польського ксьондза Тадеуша Ісаковіча-Залеського, який очолює польську організацію, персоною нон-грата в Україні.

У «Свободі» наполягають, що «фотовиставка» спрямована на «розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі і приниження національної честі та гідності українців». Тому її проведення має бути заборонене на підставі статті 161 Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
filadelfos Показати IP 9 Квітня 2010 10:55
своими такими действиями ток подтверждают исторические события...
омонім Показати IP 9 Квітня 2010 11:03
І де ти грамотна нашлась? хоча б знаєш про шо йдеться?
Куратор Показати IP 9 Квітня 2010 11:17
А хіба історія повинна показуватись лише з одного боку? Я не проти "Свободи". Хай вони теж влаштують виставку напротивагу цій. А нищити експонати - це ганебно. Треба достойними бути в будь-якій ситуації і не давати приводу для критики з боку недругів.
filadelfos Показати IP 9 Квітня 2010 11:47
поддерживаю куратора)) зачем ламать и драться, уничтожать?? что за агрессия?Вроде ж взрослые люди)))
Гектор Показати IP 9 Квітня 2010 14:30
Дякуємо противсіхам за сьогоднішню антиукраїнську владу! Хто там голосував проти всіх? Ну-ну.
анонім Показати IP 9 Квітня 2010 14:50
Що ж тепер цілком зрозуміла причина відсутності бланків для закордонних паспортів. Нащадки НКВДистів винищать опонентів й недозволять чергової хвилі міграції. Черговий раз чекаємо "чобіт" москаля на українську землю - успіхів усім запроданцям. Холуями породжені, холуями й здохните!!! А виставки на історичну тематику організовуються не на противагу, а з метою відображення історичних фактів!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus