USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спікер Волиньради проінспектував дитсадки. Фото

15 Травня 2010 17:15
Волинські дитячі садочки капітально ремонтуватимуть за кошти обласного та районних бюджетів.

Про це йшлося під час робочої поїздки голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка Горохівським районом.

Приміром, дитячий садок «Чебурашка» у селі Шклинь терміново вимагає капітального ремонту. Нещодавно за рахунок районного бюджету у садочку встановили газове опалення, збудували котельню за 80 тисяч гривень. Наразі невідомо, на скільки «потягне» ремонт садочку - рахунок іде на сотні тисяч гривень.

У Мирківській ЗОШ І-ІІІ ступенів ситуація значно ліпша. Одна із найновіших шкіл району вміщує в собі й дитячий садочок. Тому у навчальному закладі планують зробити реконструкцію приміщення, аби розділити школу від дитсадка.

У дитсадочку 17 дітей. Щоправда, нині вони займаються лише у групі трьохгодинного перебування. До повноцінної роботи приступити планують після ремонту. Для нього необхідно 234 тисячі гривень. Їх уже виділила районна влада із бюджету розвитку дошкільної освіти.

А у селі Підбереззя функціонує дитячий садочок «Берізка». Він відкрився у 2005 році.

«До того у селі лише стояла покинута будівля дошкільного закладу із вибитими шибками і без дверей. Він не працював десять років. Від устаткування у дитячому садочку залишилися лише ширма для дитячих вистав», - сказала завідуюча садочком Галина Тишко.

Мешканцям села допомогли у відновленні педагоги із Канади та районний бюджет, який виділив 150 тисяч для капітального ремонту. Ремонт у ньому робили силами громади. Нині у садочку навчається 36 діток.

У дитячому садочку селища Мар’янівка теж є проблеми. У селищі народжуваність домінує над смертністю. Садочок може прийняти 3-4 групи дітей. Проте приміщення садочку досить тісне. Через це дітки змушені спати на двоярусних ліжечках. Тому просять грошей у влади, аби владнати це питання.

Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк розповів, що капітальний ремонт дошкільних закладів освіти є життєво важливий для громад сіл. Він додав, що кошти на реконструкцію дитсадочків виділятимуть за результатами виконання бюджету за шість і дев’ять місяців на умовах співфінансування. Тобто, 50 % суми надасть обласний бюджет, 25 - районний і ще 25 % - сільський.

Зараз, за словами Грицюка, формується перелік об’єктів, які необхідно відремонтувати.

«Садочки треба підтягти. Тим паче, що Горохівський район завжди був передовим у системі освіти», - сказав керівник Волиньради.

Довідково:

У Горохівському районі 65 навчальних закладів. Їх відвідують 6 тисяч 300 учнів.

Існує тут і розгалужена система дошкільних закладів – у районі функціонує 37 дитсадків. За минулий рік тут було відкрито чотири нових садочки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 15 Травня 2010 18:42
надороге авто є гроші .а на дитсадки нема...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus