USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мітинг, ліси, бюджет та валіза для прослуховування: сесія Волиньради у фото

5 Квітня 2018 09:04
Мітинг перед будівлею облради, запеклі суперечки між депутатами, ротації у фракціях, валіза з ретранслятором та розподіл понад 60 мільйонів вільних залишків бюджету Волині: якою була 19 сесія Волиньради – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Ще перед початком засідання на Київському майдані зібралися десятки мітингувальників, які тримали у руках банери: це жителі Ківерцівського району вирішили донести до обранців громади нагальну проблему – аварійну дорогу до села Карпилівка.
Стартувала сесія все ж з радісної події – відзначення волинських паралімпійок, які успішно захистили честь України на Зимовій паралімпіаді у Південній Кореї.
Сесія стала у певному сенсі історичною, адже у ній вперше брав участь нещодавно призначений на посаду голови ОДА Олександр Савченко. Він одразу наголосив, що по-перше, є безпартійним, по-друге, його партія – це народ, по-третє, народ Волині.
Олександр Савченко
Олександр Савченко
Підтримавши запит щодо ремонту аварійної дороги до Карпилівки, голова облради Ігор Палиця попросив голову ОДА,аби рішення про визначення доріг для ремонту більше не ухвалювали кулуарно, як це було за часів його попередника.

У полум’яному виступі різкій критиці піддав чинного керівника ВОУЛМГ перший заступник голови облради Олександр Пирожик, знову ж таки апелюючи до голови ОДА, аби той перевірив діяльність Олександра Кватирка. На Волині, мовляв, знищують цінні ліси під виглядом санітарних рубок.

Згодом оголосили про те, що фракція «УКРОП» поповнилася двома депутатами – до неї увійшли Володимир Дибель, вийшовши з фракції «Наш край», та Михайло Імберовський, покинувши «Самопоміч».
Володимир Дибель
Володимир Дибель
Михайло Імберовський
Михайло Імберовський
Не обійшлося й без кумедних моментів – голові Камінь-Каширської РДА, депутату облради Валерію Дунайчуку голова облради дорікнув за те, що чиновник, просячи кошти на будівництво школи у Стобихівці, сам не спромігся побудувати туалети у школах району, хоча кошти були виділені з обласного бюджету ще два роки тому.

«Чому? Два роки пройшло гроші всі виділені, а діти бігають в мороз, дощ, сніг на вулицю в туалети. Покажіть, що Ви туалет можете збудувати, а Ви на школу просите гроші!» - різко зауважив Ігор Палиця.
Валерій Дунайчук
Валерій Дунайчук
Голова Волиньради відзвітував про роботу на посаді, зокрема пояснивши щодо дозволів на будівництво багатоповерхівок на вулицях Січовій та Залізній у Луцьку: «Ми менше ніж з гектару отримали близько 40 квартир. У Луцьку з 2012 року виділили 112 гектарів і на квартирну чергу передали одну чи дві квартири. Якби Луцьк раніше перейняв досвід Волиньради, то місто отримало б на чергу тисячі квартир».

Під час дискусії щодо повернення лісів у комунальну власність громади Волині, емоційно висловився щодо заступника голови Держлісагентства Володимира Бондаря депутат Анатолій Грицюк. Він зазначив, що Бондар запровадив корупційні схеми у лісовій галузі Волині, а тепер, вдаючи фахівця, виступає проти передачі лісів колишнього підприємства «Волиньоблагроліс» громаді.

«Не стройте з себя дєвствєнніци з борделю», - звернувся він до Володимира Бондаря, який раніше говорив, буцімто родина Анатолія Грицюка завдає шкоди лісовому господарству.
Володимир Бондар
Володимир Бондар
Про те, що керівник прокуратури Маневицького району Олег Немирівський та очільник Маневицької РДА Андрій Линдюк своїми діями та тиском на громаду, яка вирішила співпрацювати з КП «Волиньприродресурс», дискредитують обласне та вище керівництво держави, заявив Ігор Палиця під час обговорення незаконного обшуку у Прилісному.

Під час виступу очільника СБУ на Волині голова облради повідомив, що під час сесії під дахом будівлі виявили підозрілу валізу з апаратурою, що, очевидно, підсилює сигнал жучків, встановлених у будівлі.
Надалі депутати розподілили вільні залишки бюджету, офіційно створили перинатальний центр, що буде найсучаснішим в Україні, призначили керівника обласного протитуберкульозного об’єднання та розглянули ще десятки питань.
Олександр Пирожик
Олександр Пирожик
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus