USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Співпраця митниці з бізнесом має бути ефективною, - Остролуцький

25 Березня 2010 10:32
Начальник Волинської митниці Сергій Остролуцький зустрівся з експортерами та імпортерами області - обговорювалися перспективи співпраці митниці з учасниками зовнішньоекономічної у І півріччі 2010 року.
На зустрічі, яка проходила на митному посту «Луцьк», керівник митниці охарактеризував стан такої співпраці у І кварталі цього року. Він відмітив позитивну тенденцію зростання у січні-березні кількості імпортних операцій у порівнянні з такими ж місяцями минулого року. І розповів про завдання, які ставить Державна митна служба України щодо наповнення бюджету у 2010 році.

Про антикризові зміни в оподаткуванні при ввезенні товарів представників підприємств проінформувала начальник відділу митних платежів митниці Людмила Баховець. «Зі вступом України до Світової Організації Торгівлі ставки мита були зменшені по 2,5 тисячі товарних позиціях. Із них 641 товар отримав нульову ставку мита.

Із січня 2010 року, відповідно до протоколу про вступ України до СОТ, ставки ввізного мита продовжують поступово трансформуватися в сторону зменшення. Отож, навіть в умовах економічної кризи держава робить конкретні кроки щодо створення сприятливих умов для суб’єктів підприємницької діяльності у сфері ЗЕД.

Зокрема, наболілим для представників бізнесу залишається питання визначення митної вартості товарів. Проте в ході обговорення таких питань з’ясувалося, що митниця не в змозі самостійно розв’язати проблеми підприємців, необхідні зміни до нормативних документів, законодавчих актів.

Ініціювати такі зміни підприємцям допоможе Громадська рада при Волинській митниці, голова якої Віталій Зосимчук також брав участь у зустрічі.

Після завершення зустрічі Віталій Зосимчук запросив начальника митниці та усіх присутніх на розширене засідання правління Громадської ради при Волинській митниці, яке відбулося в приміщенні митного поста «Луцьк» цього ж дня.

Для надання допомоги учасникам ЗЕД з питань визначення митної вартості товарів, правління Громадської ради вирішило звернутися до Державної митної служби. Хочуть просити отримувати в митних органах попередні консультації щодо рівня митної вартості товарів, які вони збираються ввезти. Притім, іще на стадії укладання контрактів, а не під час ввезення цих товарів, - інформує прес-центр Волинської митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus