USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спостерігачі застерігають проти подвійного голосування

7 Лютого 2010 10:31
Міжнародні спостерігачі від місії Міжнародної громадської організації «За справедливі вибори» напередодні президентських виборів зіткнулися з неготовністю виборчих дільниць, окружних комісій і їх членів до дня голосування.
Як зазначив під час зустрічі з журналістами у Незалежному громадському прес-центрі «Волинський вибір – 2010» Сергій Дежнюк (штат Оклахома, США), в ОВК № 22 «приміщення не зовсім відповідає нормам законодавства, тож я маю велику повагу до людей, які там працюють». За його словами, навіть в останні дні відбуваються певні зміни членів комісій, голови комісій самі наголошують, що «кваліфікація членів комісії не має необхідного рівня».
Цим, мабуть, пояснюються й інші порушення: на виборчій дільниці № 38 один із членів комісії – держслужбовець, а на виборчій дільниці № 64 вивішені не всі плакати кандидатів у Президенти, ті ж, що вивішені – розміщені не в алфавітному порядку, «що може мати певні наслідки».
Загалом у багатьох дільницях «не дотримані елементарні правила гігієни».
Основна проблема поганої організації виборчого процесу, на думку Коена Натана (Ізраїль), «в некваліфікованості людей», відповідальність за що несе не лише ЦВК, а й штаби кандидатів у Президенти. Щоправда, пан Натан помітив і певний прогрес у напрямку до демократії порівняно з минулими виборами та висловив сподівання, що недопрацювання не вплинуть на волевиявлення українців, - пише Громадський портал Волині.
Загалом спостерігачі вважають, що «Україні потрібна нейтральність, а політикам – навчитися програвати». В Ізраїлі, наприклад, за дотримання закону на виборчих дільницях стежить секретар – політично нейтральний представник держави. «Ми сподіваємося, що волевиявлення народу призведе до того, що кандидат, якого обере народ, буде президентом», – резюмував Сергій Дежнюк.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
kozak Oleg Показати IP 7 Лютого 2010 10:44
Країна в нас така, лиш би тільки побільше вилити бруду побільше один на одного. Що ми побачимо після 20 год. Оголосять результати екзит-полів і почнеться. Кожен з кандидатів заявить про свою перемогу і заявить про масові фальсифікації суперників. І розпочнеться... Як це все набридло!!! Чи ще хтось бажає вийти на майдан! Довго ще Україні відмиватись буде від цих виборів в світі. Найближчий 1-2 роки нас чекають лише клоунади в ВР і переділ посад. Чи Ви вважаєте, що хтось з кандидатів задумається про нас, простий люд!
так Показати IP 7 Лютого 2010 10:54
міжнарожні спостерігачі повинні залишати свої думки до закінчення дня голосування і обговорення інформації на дебрифінгу для ДТС, а не коментувати хід виборчого процесу в регіоні,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus