USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 42.60 43.00
  • PLN 9.70 9.86

Свято української кухні для волинян в зоні АТО

11 Січня 2015 15:20
Десятки страв для краян, які зараз перебувають у зоні АТО, приготували вчора кращі кухарі міста та Володимир-Волинського району.

Свято української кухні, в якому поєднали приємне з корисним, організувала газета «Місто вечірнє» в рамках підбиття власного кулінарного конкурсу «Добрі вісті, коли запрошують їсти».

Як зазначили організатори свята, уся їжа приготована господинями, її можна запакувати і транспортувати на Донбас.

«У ці різдвяні свята хочеться, щоб свято з присмаком справжньої української кухні завітало і до наших воїнів», - зауважила представник організаторів Аліна Джарига.

У фойє районного будинку культури розмістилися господині на огляд-конкурс «Різдвяна вечеря». Майстрині кухні дбайливо приготували кілька десятків страв. Були тут і запечені в желе яблука, шопка з тіста, різноманітні салати, запечена риба, вареники, голубці, налисники, домашня випічка і традиційні різдвяні кутя та узвари.

Пані Галина Оніщук із села Шистів Володимир-Волинського району розповідає, що на приготування страв витратила два дні. Все, що потрібно було запікати, готувала у традиційній селянській печі. Жінка каже, що звикла готувати для великої кількості людей, адже у неї велика родина – п’ять дітей та одинадцять онуків.

У корчму, де гостей заходу частували салом та сивухою, закликала символ 2015 року - коза, яку майстерно грала Наталія Авдієнко.

В іншій частині будинку культури тривав збір продуктів для учасників АТО. Здебільшого люди приносили домашню консервацію та крупи. І надзвичайно приємно, що на кожній банці, замість етикеток, були приклеєні зворушливі побажання солдатам і у віршах, і в прозі. Захисників України вітають з Різдвом та бажають повертатися додому живими.

А тим часом зі сцени будинку культури лунали різдвяні мелодії, колядки та щедрівки у виконанні ВІА «Барви Волині», духового оркестру ветеранів «Арсен» та БРАС-квінтету.

Оцінювало страви поважне журі більшість якого складали власники кафе. Найкращим кухарем Володимира-Волинського та району стала Валентина Жуль, яка в нагороду отримала холодильник.

Загалом, волиняни під час свята, зібрали для земляків ще й кілька сотень кілограмів продуктів. Усі вони, разом зі стравами найближчими днями будуть доставлені на Донбас до солдат з Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus