USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Свобода» пікетувала Волинську ОДА малими силами. Фото

17 Травня 2010 11:59
Кілька десятків прихильників ВО «Свобода» у Луцьку пікетували 17 травня приміщення Волинської облдержадміністрації з вимогою припинити незаконні репресії і тиск проти автоперевізників, ЗМІ і вільного проведення мітингів.
Приводом до пікету став приїзд до України президента РФ Дмитра Мєдвєдєва. «Сьогодні планується чергова здача національних інтересів України. Ми сьогодні мали бути в Києві, але адміністрація через суд заборонила проведення пікету. Вона боїться народу», - заявив голова Волинського осередку організації Анатолій Вітів.
Подібні пікетування проходять 17 травня на Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщині, Полтаві та інших містах. На протестування у Луцьку зібралося декілька десятків людей, більшість з них були пенсійного віку.
«Крім представників «Свободи» тут нікого немає, вони всі побоялися. Це є робочий день. Це не є мітинг, це пікет, де політична партія заявляє свою позицію. Ветерани УПА вийшли з нами, і ми не можемо їм заборонити бути тут, якщо вони того хочуть. Молоді люди тут також є», - пояснив Вітів.
Свої вимоги «свободівці» висловили у «резолюції проти здачі національних інтересів України на догоду Росії», де ставляться вимоги перед Верховною радою, Президентом, Кабінетом Міністрів, ВОДА та УМВС у Волинській області.
Окрім цього свободівці вимагали денонсувати «харківські угоди» про продовження строку оренди Чорноморського флоту Російської Федерації на території Кримського півострову, «усунути від влади Дмитра Табачника та інших українофобів».
Вітів пояснив, що нині чиниться тиск на представників «Свободи». Зокрема, за словами Вітіва депутата Львівської міськради Ірину Фаріон регулярно викликають до прокуратури, а голові Тернопільської облради Олексію Кайді та журналісту Андрію Ільєнку інкримінують кримінальну справу.
Резолюцію Анатолій Вітів передав до адміністрації. За час виступу ніхто до пікетувальників не вийшов, протест проходив мирно, із супроводом правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus