USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Третина перевірених контролерами на Волині продуктів - бракована

15 Березня 2011 17:47
Контролюючі органи Волині протягом 2010 року перевірили товарів на суму більше трьох мільйонів гривень, з яких забракували – на суму в 879,2 тисяч гривень.
Про це 15 березня під час координаційної ради з питань захисту прав споживачів Волинської облдержадміністрації повідомив начальник управління у справах захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков.

Із забракованої продукції більша половина – товари ресторанного виробництва та продовольчі товари – на суму в 495,5 гривень.

Загалом управління, провівши в 2010 році перевірку 879 суб’єктів підприємницької діяльності, виявило порушення у 71 % випадків. Серед порушень найчастіше траплялися продаж продуктів харчування і інших товарів без відповідних документів, що посвідчують якість, відсутність повної інформації для споживача стосовно товарів.

На засіданні координаційної ради позитивно оцінили роботу сектору з захисту прав споживачів виконкому Володимир-Волинська. Його завідувач Лариса Кулікова каже, що 97% звернень вирішено позитивно для споживачів. При тому левова частка нарікань стосуються ремонту техніки.

«Порушники або затягують гарантійний ремонт замість належних двох тижнів, або не вписують у гарантійний лист дані про ремонт, або ж не вказують про заміну певних комплектуючих товару», - каже Кулікова.

Негативно ж за словами голови правління ГО «Союз споживачів України» Володимира Блаженчука працюють Луцький, Любомильський, Любешівський та Шацький райони.

За словами заступника облдержадміністрації Віталія Карпюка у парфумах, що продаються в області, є близько 40 компонентів отруйних речовин.
Окрім того, на особисті прийоми громадян до чиновників приходять і ошукані вкладники двох кредитних спілок Луцька, чиї заощадження на загальну суму в 10 мільйонів не повернули.

«Наші цілі підприємства, як Ратно (Ратнівський молокозавод, - «ВН») масла не випускають, ні одного грама. Іду по ринках – Ратнівське масло. Немає там масла в чистому вигляді. А є спреди, де добавляються пальмове чи рослинна олія», - пояснював Карпюк захисникам прав споживачів, де треба працювати.

«І хотів би задати питання: скільки у нас цукру з цукрового буряка, а скільки споживають сирцю? Ми виробили по області 92 тисяч тонн з цукрового буряку і 132 з сирцю. Як воно на ринку розподіляється?», - запитав чиновник.

Аби посилити контроль в сфері захисту прав споживачів рада прийняла рішення про звернення до волинської облради з проханням продовжити обласну програму з щодо захисту прав споживачів до 2012 року. А також включити до її пунктів експертизу питної води, підтримку підприємств-виробників еко-продуктів та створення мобільних груп громадських інспекторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Макаров Показати IP 15 Березня 2011 18:41
Можно было бы сказать:"Приятного аппетита",или "Привет банановой республике"...но все уже поздно.
Споживачка Показати IP 16 Березня 2011 12:25
Все розповідають..., розповідають... непридатне, із вмістом ГМО, протерміноване... А слабо заборонити виробництво неякісних продуктів харчування? Ви ж влада! А так бла-бла-бла... науково-теоретична конференція, а точніше звичайнісінька нарада... без конкретних і ділових рішень...
Surv Показати IP 30 Квітня 2012 12:02
Yup, that'll do it. You have my apprecaiiton.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus