USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Центр Загурського допоміг людям із вадами зору. ФОТО

21 Серпня 2010 15:00
Луцький Центр хірургії ока професора Загурського до Дня незалежності та Дня міста в рамках всесвітньої програми для попередження сліпоти Vision 2020 допоміг членам Волинського відділення українського товариства сліпих медичними препаратами.

Начальник відділу маркетингу Центру Анна Фокіна розповідає, що не зважаючи на технологічний прогрес та введення у лікування новітніх методів, люди в Україні внаслідок несвоєчасної або ж неякісної діагностики продовжують потерпати від хвороб очей. Відсутність інформації та запізніле лікування можуть призвести навіть до повної втрати зору.


За допомогою всесвітньої програми Vision 2020, до якої долучився Луцький Центр, який входить до європейської мережі клінік професора Загурського, вдасться зменшити випадки захворювання.

Анна Фокіна розповідає, що нещодавно від керівника товариства Юрія Семенчука на адресу Центру надійшов лист з пропозицією допомогти людям з вадами зору медикаментами.

Так як Центр і раніше підтримував пенсіонерів, що проживають у будинку пристарілих, учасників бойових дій та незабезпечених людей в боротьбі з проблемами зору, то рішення не оминути осторонь проблеми хворих було прийняте одразу.

Допомогу у вигляді медикаментів для лікування офтальмологічних і інших хвороб 20 серпня отримали 55 хворих. Члени УТОСу подавали списки з необхідними їм препаратами, і Центр замовляв необхідні ліки у відповідності до потреб хворих.

Окрім ліків члени організації отримали листівки з вітанням з державними святами від головного лікаря Центру Тетяни Єрємєєвої.

Більшість з тих, хто прийшов отримати допомогу – люди похилого віку, які мають значні проблеми зі здоров’ям. Однак,не зважаючи на свої недуги, члени УТОСу допомагають один одному, підтримують і не втрачають оптимізму. В організації діє капела, є свої поети та письменники.

Члени організації згуртовані і готові допомагати один одному. Отримати особисто допомогу змогли не усі, дехто з хворих погано ходить. Тому, їх друзі по організації, які мають більше сил, згодилися передати їм ліки.

Інвалід першої групи Тетяна Мельник каже, що витрачає усю пенсію на медикаменти, однак завдяки допомозі Центру, на свята зможе не піти один раз в аптеку, а купити собі подарунок або частування до свят.

До слова, нині УТОС реконструює навчальний заклад для незрячих дітей, який буде навчати школярів з проблемами зору не лише науці, а важливішим для них урокам. Таким як орієнтації в просторі, особистій безпеці та побутовим навичкам - приготуванні їжі, прибиранні,особистому догляді в умовах поганого зору або повної сліпоти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тато Показати IP 22 Серпня 2010 21:03
Континіум - Молодці! Так, тримати! Люди які створили дуже реальні речі. Це справжня допомога людям, а не пусті балачки майбутніх кандидатів, які зараз активізувалися як коти в беорезні.
Ольга Показати IP 22 Серпня 2010 21:32
Дай Вам Бог здоров`я.
Владимир Семенович Показати IP 23 Серпня 2010 09:48
Очень жаль, что сама госпожа Еремеева не была на этой акции. Будем надеяца,что это по объективным причинам. Или ей с простыми людьми стыдно?
І я була Показати IP 25 Серпня 2010 09:56
Дивовижно, але зникли усі попередні коментарі, бо пішли критичні зауваження. Якщо це агітка, оплачувана реклама, так і пишіть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus