USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Цьогоріч на Волині планують засіяти 262 тисячі гектарів

28 Січня 2011 16:51
У весняний період селяни мають виконати великий обсяг робіт з сівби ярих культур, догляду за озимими та ярими культурами – засіяти 262 тисячі гектарів.

Про це під час регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування 28 січня доповів начальник обласного управління АПК Юрій Горбенко.

За його інформацією, площа сівби ярих культур у 2011 році становитиме понад 262 тисячі гектарів, з них: ярі зернові займатимуть 101 тисячу гектарів, технічні – 36 тисяч, картопля та овочі – 78 тисяч, кормові культури – 47 тисяч гектарів.

Агроформуваннями всіх форм власності на проведення весняної посівної засипано 10 тисяч тонн насіння ярих зернових культур, що складає 103,5% до потреби.

На весняне підживлення та удобрення вже придбано, разом із залишками минулого року, 4,2 тисячі тонн міндобрив, що становить 49% до заявлених обсягів. Відстають із придбанням добрив сільгосппідприємства Маневицького, Шацького та Старовижівського районів, проінформував Горбенко.

Нині ж у господарствах області ремонтують сільськогосподарську техніку та знаряддя, накопичують паливно-мастильні матеріали, купують запасні частини тощо.

«Важливим питанням є й робота внутрішньогосподарської мережі у весняний період. В минулому році виконано земляних робіт по очистці 50 кілометрів внутрішньогосподарських меліоративних каналів за кошти районних бюджетів і сільських рад», – повідомив чиновник.

Нині працюють аварійні бригади в Камінь-Каширському, Ратнівському та Любешівському районах, які виконують роботи з кріплення та ремонту захисних дамб, ліквідовують льодові затори, прочищають отвори водопропускних споруд, працює 20 насосних станцій по відкачуванню води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus