USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тимошенко привезла на Волинь свій підпис ціною більше двох мільярдів

12 Січня 2010 17:01
Будувати дороги, аеропорти і заводи на Волині будуть за урядові гроші.
Угоду щодо регіонального розвитку Волинської області між Кабінетом Міністрів України, Волинською ОДА та Волинською обласною радою підписали сьогодні у Луцьку Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк та голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк.
На думку прем’єрки, 2 мільярди 257 мільйонів 300 тисяч гривень, які передбачено «освоїти» протягом наступних 5 років,  вистачить для реалізації цілого ряду проектів. Про такий принцип співпраці центральної влади з регіонами написано у Законі «Про стимулювання розвитку регіонів».
1 мільярд 452 мільйони 700 тисяч гривень передбачено виділити з державного бюджету, 427 мільйонів 600 тисяч – місцеві бюджети.
Після того, як Тимошенко довелося добиратися до Луцька «з пересадкою», - до Рівного літаком, звідти – автомобілем, прем’єрка заявила, що у Луцьку аеропорт таки буде відновлено і нормальна авіаційна комунікація налагодиться.
Окрім аеропорту, угодою передбачено найближчим часом будівництво, реконструкція та ремонт  доріг загальною протяжністю 912 кілометрів. «Якщо ми побудуємо хороші дороги, то розпочнеться хороше життя, а на хороше життя приходять інвестори. Тому саме транспортна інфраструктура є запорукою добробуту волинян», - заявила Тимошенко у Луцьку.
Йдеться також і про будівництво та облаштування трьох нових пунктів пропуску на українсько-білоруському кордоні та про планування територій прикордонних районів з Польщею.
В угоді передбачено створення туристичного продукту з маркою «Золота діадема Волині», в рамках якого повинні розробитися нові туристичні маршрути. Йшлося і про створення  Цуманського національного парку та розвиток Шацього національного парку.
В рамках реалізації підписаної угоди передбачено виробництво 10 тисяч тонн торфопеллет на Маневицькому торфобрикетному заводі «ДТ «Волиньторф».
Тимошенко запевняє, що такий план дій на наступні 5 років дасть очікувані результати.
Голова Волиньради Анатолій Грицюк, губернатор Микола Романюк та мер обласного центру Богдан Шиба підтримали ідеї прем’єрки та висловили готовність співпрацювати для покращення добробуту волинського краю.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 12 Січня 2010 18:02
Обіцянка-цяцянка, а дурним на радість.
тигрюля Показати IP 12 Січня 2010 21:02
Кого з підписантів Ви вважаєте дурним???
Схід Показати IP 13 Січня 2010 08:28
Вгадайте з першого разу:"в предвиборчій лихоманці обіцянок, популізмі і піару, за яку бюджетну суму Юлька хоче, разом з Грицюком, купити голоси виборців Волині? Додайте кошти виборчого фонду(легальні), кошти роботи її штабів та активу,кошти на день виборів(нелегальні), та подивіться її бомжатську декларацію про доходи.Далі про чесність та порядність ні слова.Україна для вона-Україні все дала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus