USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Нововолинську хочуть перейменувати 22 вулиці

17 Вересня 2015 12:12
На засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності та правопорядку нововолинської міської ради розглянули звернення депутатської фракції ВО «Свобода» про перейменування 22 вулиць Нововолинська.

Відповідно до Закону України 317-УШ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», передбачається в шестимісячний термін, перейменувати назви всіх вулиць та населених пунктів, які пов‘язані з комуністичним та нацистським тоталітарними режимами.

Для перейменування пропонуються такі вулиці: Інтернаціональна, Піонерська, Петрова, Савельєвої, Матросова, Котовського, Щорса, Гайдара, Ковпака, Ватутіна, Кутузова, Нахімова, Макарова, Жуковського, Крилова, Островського, Ломоносова, Лермонтова, Толстого, Некрасова, Маяковського, Молодогвардійців.

Комісія просить всіх мешканців міста, громадські організації запропонувати варіанти відновлення історичних топонімів. Можна згадати і про численних письменників (наприклад, Олена Теліга), громадських і політичних діячів, нових героїв, які склали свої голови за Незалежність України.

Свої пропозиції Нововолинська міська рада просить надавати в письмовому або електронному вигляді. Адреса для листування: організаційний відділ міськвиконкому, пр-т Дружби, 27, Нововолинськ, 45 400. Електронна адреса: nvykonk@novovolynsk-rada.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 17 Вересня 2015 13:23
Я в шоці!
Дончанин Показати IP 17 Вересня 2015 13:54
Кто либо мне объяснит, как связаны с коммунистическим прошлым названия улиц "Нахімова, Макарова, Жуковського, Крилова, Ломоносова, Лермонтова, Толстого, Некрасова"?
tok Показати IP 17 Вересня 2015 14:07
Kutuzov, Nahimov, Tolstoy i Lomonosov - komunisty chy Nacsisty? Na Volyni - MARAZM !
хз до tok Показати IP 18 Вересня 2015 16:07
а яке відношення ці люди мають до нашої історії чи шахтарського краю? Кутузов був нововолинським шахтарем а Нахімов плавав по Стиру?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus