USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ковелі хочуть зробити Бандеру «почесним»

27 Січня 2011 15:52
Ковельська міська рада 27 січня, висловила протест проти скасування указу Президента про присвоєння звання Герой України Степану Бандері.

Проект заяви підтримало 20 депутатів із 31-го, які були присутні в сесійній залі, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Зі слів голови Ковельської міської організації ВО «Свобода», депутата міськради Вадима Ткачука, депутати висловлювали обурення від методів, якими діють проти українців представники режиму Януковича.

Зокрема висловлювали стурбованість із приводу несанкціонованого проведення обшуку в помешканні голови Ковельської районної ради, представника опозиційних сил Петра Якубука.
Депутати Ковельської міської ради також висловили готовність розглянути питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Ковеля» Степану Бандері.
Однак для цього необхідно узгодити деякі процедурні моменти, пов’язані з положенням про присвоєння цього звання.
«Питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Ковеля» Степану Бандері буде винесене на наступну сесію міської ради», - повідомив Ткачук.
Він додав, що сподівається, що звання «почесного» присвоять у Ковелі не лише Бандері, але й Роману Шухевичу.

Нагадаємо, аналогічні протести з "бандерівського" питання прийняла Луцька та Ковельська міські, а також Ковельська та Старовижівська районні ради.
Натомість Волинська обласна та ряд інших місцевих рад Волині це питання "провалили".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
поліщук Показати IP 28 Січня 2011 10:07
Очоливши Крайову экзекутиву ОУН на західно-українських землях ("экзекутива" - це щось начебто підпільного виконкому), Степан Бандера, у той час ще студент Львівського політехнічного університету, почав свою діяльність у якості "вождя" з організації вбивства директора української гімназії у Львові - Бабія. Той привселюдно висловлювався в навчальному закладі, який очолював, проти терору як методу політичної боротьби і закликав гімназистів не піддаватися на пропаганду прихильників подібних методів. Але Бандера розраховував, насамперед, на недосвідчену й гарячу молодь. Тому, за його наказом, директора гімназії було убито 25 липня 1934 року бойовиком Михайлом Царем. Убитий педагог був колишнім сотником Галицької армії. Коли Бандера був ще хлопчиськом, Іван Бабій із зброєю в руках воював за незалежність і соборність України під час "визвольних змагань" 1918-1920 років. Але воював як солдат, а не як бандит. У момент загибелі йому був 41 рік. Із цієї пролитої української крові почався шлях Степана Бандери в українську історію.
Ковель. Показати IP 28 Січня 2011 10:49
Ісус буде і в Ковелі???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus