USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У ковельських учнів карантин може завершитися достроково

17 Листопада 2009 09:59
Керівники навчальних закладів міста Ковеля та представники батьківської громадськості виступили з ініціативою відновити навчальний процес у школах ще до завершення тритижневого терміну канікул, – 17 листопада інформують «Волинські новини».
Раніше йшлося про те, що на період карантину вчителям заплатять лише 2/3 тарифної ставки встановленого посадового окладу, що породжувало справедливе невдоволення освітян. Виконавчий комітет Ковельської міської ради своїм рішенням не лише зняв двозначність у зарплатному питанні вчителів, а й оперативно відреагував на урядову постанову від 11 листопада, де йдеться про недопущення зниження рівня соціальної захищеності працівників установ та закладів освіти в умовах поширення епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань серед населення, – повідомляє сайт Ковельська правда з посиланням на Телевізійний Центр Ковель.
«Якщо відповідно оголошуються канікули, то робота навчальних закладів здійснюється відповідно до плану роботи, який розробляється на канікулярний період і відповідно заробітна плата залишається в межах тарифної ставки, тобто та, яка була до оголошення канікул. Тобто приємно, що виконавчий комітет пішов назустріч і фактично ми цей так званий гордіїв вузол розірвали», – стверджує начальник управління освіти Ковельського міськвиконкому Віктор Бичковський. Управлінням освіти Ковельського міськвиконкому також розроблений план заходів щодо відпрацювання занять після нормалізації епідемічної ситуації. На сьогодні всі установи освіти Ковеля працюють в режимі канікул. Зважаючи на те, що міській казні бракує коштів для проплати за спожиті бюджетними установами енергоресурси, то тепло у школи у ці дня подають за спеціальним, економним графіком. «Ми, відповідно, прийняли і свій наказ. І тут також хочу подякувати і підприємству «Ковельтепло», які йдуть нам назустріч з метою обмеження у цей період, у період плюсової температури і у період того, що ми фактично навчальні заклади працюють без дітей, дають можливість економити тепло. Тобто, дають можливість нам економити фінанси у зв\'язку з тим, що є певні проблеми із фінансуванням власне якраз енергоносіїв», – каже пан Бичковський. Разом з тим керівники навчальних закладів міста та представники батьківської громадськості виступили з ініціативою відновити навчальний процес у школах ще до завершення тритижневого терміну канікул. З такою пропозицією ковельські освітяни вже звернулися до профільного управління в області.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 17 Листопада 2009 10:22
Ну це питання повинні вирішувати медики. Я розумію батьків - діти третій тиждень вдома сидять і нічого не роблять, а це дратує. Та ще й погода така, що й на вулиці робити особливо немає чого. То й з'являються подібні ініціативи, аби швидше відправити дітей у школу. Але не думаю, що Ковель стане у цьому питанні білою вороною. Так що гуляйте дітки, як мінімум, до кінця цього тижня.
Юка Показати IP 17 Листопада 2009 11:55
а закони Ковелю не писані? ВОНА ж наказала дітям сидіти вдома до 22 листопада, невже ослухаються неньки?
Таня Показати IP 17 Листопада 2009 15:57
Аби ті діти ще всі вдома сиділи. Вони ж бідолахи від того що нема чим зайнятися вже божеволіють! Але й приймати якісь рішення треба було раніше. До 22 числа залишилися лічені дні.
Куратор Показати IP 17 Листопада 2009 15:58
Правильно-правильно і ще раз правильно. Дітям вчитись треба до вступу готуватись. А мої знайомі учні самі же в школу хочуть. В таку погоду дійсно на вулиці не дуже погуляєш, а за друзями сумно. А ВОНА хай спочатку думає, а потім робить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus