USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У краєзнавчому музеї Волині врешті з’явиться пандус?

12 Листопада 2010 14:34
У приміщення Волинського краєзнавчого музею немає пандуса для підйому візків. Через це інвалідам важко відвідувати музей.

Для того, щоб потрапити у приміщення потрібно не менше двох людей - щоб підняти коляску та перенести її через високі сходи будівлі.

Вже декілька разів поспіль голова Товариства захисту тварин Дана Новарчук разом із Волинським обласним центром реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» проводить колективні екскурсії до музею і кожного разу стикається з тією ж самою проблемою – важким доступом до приміщення.

В Законі «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» зазначено, що органи державної влади, підприємства (об'єднання), установи і організації (незалежно від форм власності і господарювання) зобов'язані створювати умови для безперешкодного доступу інвалідів до жилих, громадських і виробничих будинків, споруд, громадського транспорту, для вільного пересування в населених пунктах, що передбачає і встановлення пандусів.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк каже, що уже 3 роки поспіль звертався до Волинського обласного управління культури і туризму за фінансовою допомогою у встановленні пандусу. Втім, поки відповіді нема.

Каже, що проблема й у тому, що сама будівля музею є історичною пам’яткою 20-х років ХХ ст., що ускладнює саму реконструкцію сходів.

«Спочатку ми планували зробити дерев’яний пандус, але він буде швидко зношуватися і не матиме естетичного вигляду», - каже Антолій Силюк.

Та наступного 2011 року стаціонарний пандус, сподівається Силюк, буде збудований, адже просить внести до обласного бюджету витрати на реконструкцію вхідних схід до музею, що й включає будівництво пандусу. На це музей просить 150 тисяч гривень.

Щоб потрапити на другий поверх музею – потрібно робити ліфт. Втім це - нереально через застарілість самої будівлі музею.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛітРедактор Показати IP 12 Листопада 2010 15:42
Добре, що таки дослухалися до проблем людей на візках!!! Тільки при чім тут Дана до "Джерела життя"?
Лада Показати IP 12 Листопада 2010 16:39
Дана не тільки тваринами займається а й дітьми! небайдужа і розумна людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus