USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

На Волині заборонили збирати ягоди у населених пунктах, які межують з Білоруссю

24 Червня 2022 19:04
На території Любешівської громади, а також Камінь-Каширського та Ковельського районів заборонили збирати ягоди у населених пунктах, які межують з Білоруссю.

Про це повідомили у Любешівській селищній раді та у 100 окремій бригаді ТрО.

Вчора, 23 червня, у Любешівській селищній раді спільно з представниками Камінь-Каширської районної військової адміністрації та податкової служби обговорили питання заготівлі лісових ресурсів у громаді. Місцевим заготівельникам озвучили порядок заготівлі лісових ресурсів та видачі дозвільних документів. Окрім того, наголосили на необхідності придбання лісових квитків, сплати податків та легалізації найманої праці.

Читати ще: Без ягід і дичини: цьогоріч на Волині ягідний сезон та полювання не відкриватимуть

Збирати гриби і ягоди та загалом відвідувати лісові масиви не можна у таких населених пунктах: Дольськ, Ветли, Гірки, Мукошин, Гречища.

Як повідомили у 100 окремій бригаді ТрО, на півночі Волинської області у районах виконання завдань складових сил оборони, оперативна ситуація змушує ввести сувору заборону на відвідування громадянами лісних масивів. Умовна лінія, на північ від якої діє сувора заборона на відвідування лісових масивів громадянами, пролягає через населені пункти Камінь-Каширського та Ковельського районів.

Камінь-Каширський: Городок, Оленине, Гута-Боровенська, Полиці, Гута-Камінська, Камінь-Каширський, Раків Ліс, Підріччя.

Ковельський: Велимче, Замшани, Текля, Чевель, Залюття, Смолярі, Сукачі, Заболоття, Нудиже, Згорани, Заозерне, Гупали, Забужжя.
Як ми писали, на Волині ще діє заборона відвідувати лісові масиви. Днями в області все ж таки визначили місця, де дозволено збирати гриби та ягоди. Зокрема, відвідувати ліси дозволили в Камінь-Каширській, Сошичненській, Прилісненській та Маневицькій громадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 24 Червня 2022 19:39
Автор статті повний нуль. Цікаво в якому стані він писав цю статтю. Замшани в Ковельському р-ні яким боком до границі? Це село майже за 40 км від границі !!!
Сергiй до 123 Показати IP 24 Червня 2022 22:34
Де написано що Замшани межують з Белорусью? Пiвнiчнiше проходить умовна лiнiя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus