USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку продають біодобавки під виглядом ліків від раку

18 Лютого 2010 17:02
У волинських ЗМІ з’явилась реклама препарату українського виробництва «Шилентин», який нібито лікує від раку.
Придбати препарат, писало в оголошенні, можна було лише 5, 10, та 17 лютого. Мінімальний курс лікування – три упаковки, кожна з яких коштує 80 гривень. , - пише газета «Відомості.ua».
На кожній упаковці зазначено, що препарат – біологічно активна добавка (БАД), яка не є лікарським препаратом. Щоправда, ця інформація надрукована найдрібнішим шрифтом.
Та в Інтернеті рясніють відгуки людей, які приймали препарат, - пише газета. Одна жінка отримала харчове отруєння, в іншої збільшилася печінка.
На етикетці вказаний і мобільний телефон, за яким начебто можна замовити БАД. Та на іншому кінці дроту – автовідповідач.
Зазначений і склад препарату: екстракт кошачого кігтю, виноградної кісточки, грибів майтаке і шиїтаке. Останній лікує застуду і грип, має протипухлинну дію, омолоджує організм.
Гриби майтаке і шиїтаке ростуть лише в Японії та Китаї. Яким чином вони потрапляють в Україну – загадка.
У рекламі зазначено, що на препарат є висновок МОЗ України. Та, за словами завідувачки юридичного сектору обласного управління захисту прав споживачів Інни Лобачевської, це мало що означає.
«Висновок міністерства охорони здоров’я не дає підтвердження того, що препарат має лікувальні властивості. Він лише підтверджує безпечність засобу. Якщо препарат не належить до лікарських засобів, то на етикетці заборонено вказувати про його лікувальні властивості. Ці властивості повинне підтверджувати відповідне законодавство», - каже Лобачевська.
Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк зазначив, що подібна реклама – незаконний бізнес. Він розрахований на те, щоб викачати якнайбільше грошей  із гаманців пацієнтів.
«Хворі вдаються до різних шляхів і методів, щоб вилікуватися. Вони знаходять гроші на БАДи, цілительок, знахарів. А на основні помічні лікарські засоби не лишається нічого», - каже чиновник.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus