USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку відбулася акція «Пам’ятаємо тебе, Перемого!». Фото

7 Травня 2010 14:58
У Палаці учнівської молоді відбувся захід «Пам’ятаємо тебе, Перемого!», приурочений 65-й річниці від Дня Перемоги.

При вході в палац: у вестибюлі оркестр духової музики виконував мелодії воєнних років, а члени оргкомітету акції «Георгіївська стрічка 2010» роздавали всім учасникам Георгіївські стрічки. На свято були запрошені ветерани.

Члени оргкомітету акції «Георгіївська стрічка «Волинь - 2010» заступили на вахту пам’яті на Меморіалі Пам’яті.

Вихованці Палацу учнівської молоді виконували композиції на воєнну тематику. Ветеранам подарували сині хустинки, а організатори акції – продуктові набори.

Привітати почесних гостей і винуватців свята прибув і перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко. Він зазначив, що День Перемоги – це не лише державне і всенародне свято, а й сімейне, бо немає у сім'ї, яку війна б не опалила своїм безжальним подихом.

«На жаль, все менше залишається поруч з нами учасників війни, бойових захисників Волині, і наш обов'язок – якомога більше відповісти добром за все, що довелося перенести Вам - мужнім, самовідданим людям», - звернувся він до ветеранів. «Мова йде не тільки про теплі слова поваги і заслужену пошану, - продовжив Олександр Башкаленко. - Ви потребуєте дієвої турботи. Так, станом на 5 травня з державної казни на особисті рахунки ветеранів перераховано 14 млн. гривень. Цього року за дорученням Президента 4600 проднаборів підготовлено для ветеранів; в бюджет закладено компенсації доплат до пенсій; на 98 млн збільшено допомогу ветеранам на отримання машин; у 2,5 рази збільшено суму на соціальне забезпечення; збільшено суму на медично-санаторне лікування ветеранів. Ми низько вклоняємось Вам!»

Ветеран Великої Вітчизняної війни Михайло Єрлін висловив щире захоплення і вдячність дітям, які підготували цей концерт, порадив їм брати від ветеранів лише хороше. І додав, що «неучений і недовчений – це баласт не тільки для сім’ї, а й для держави, тому треба вчитися, треба мати хорошу ціль, і неухильно прагнути до неї».

Активістка акції «Георгіївська стрічка «Волинь- 2010» Ольга Здебська також звернулась до ветеранів з вітальним словом. «Приємно відзначити той факт, що акція «Георгіївська стрічка» знаходить дедалі більше хороших відгуків у серцях волинян, Потрібно розуміти, що це не просто стрічка – це символ їхніх страждань. Їхніх труднощів та вкраденої молодості і звичайно ж перемоги. Адже багатьом із нинішні сивочолих воїнів на час початку війни було по 14-15 років. Тим, хто зараз в таких літах важко зрозуміти, який жах переживали тодішні юнаки. Під час мирного часу важко оцінювати війну. Але все ж таки ми повинні розуміти, що теперішнім і майбутнім ми багато в чому завдячуємо переможцям Великої Вітчизняної» - сказала Ольга Здебська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Депутат Показати IP 8 Травня 2010 01:02
Башкаленко- молодець, і працює, і ветеранів поважає, таких би нам керівників побільше.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus