USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку з’явився Пташиний гай. ФОТО

9 Квітня 2010 15:44
Близько сотні шанувальників пернатих відзначили Свято зустрічі птахів у Волинському еколого-натуралістичному центрі.

До його організації долучилися всі керівники гуртків. Школярі і дорослі жваво обговорювали «пташину» погоду, ділилися своїми спостереженнями про крилатих помічників людини.

Цього разу юні природолюби розіграли справжню виставу зустрічі птахів. Із вирію надлетів пташиний ключ – роль пташок зіграли учасниці хореографічного ансамблю «Надія» із луцької школи №19.

Уперше в рамках Всеукраїнської акції «Годівничка» проводиться обласний конкурс «Хатинка для птаха». Поважне журі навіть розгубилося – стільки незвично гарних пташиних шпаківень принесли діти. Їх робили хто самостійно, хто з допомогою батьків чи педагогів. Дітей було нагороджено грамотами, подарунками, книгами і солодощами.

Усі майже 30 шпаківень почепили на високі дерева – такий собі зробили Пташиний гай. Потому дітки спостерігали за птахами - чий же будиночок вподобає яка пташина.

«Дехто із маленьких будівничих вже точно знав, що у його дуплянці або шпаківні житимуть соловейки і шпаки, у гороб’ятниках – горобці... А пташки тут як тут. Ціла зграйка горобчиків, ще й декілька синичок. Навіть дятел прилетів і спробував на міцність дуплянку: „тук-тук-тук!” А, може, так передавав вість у вирій, щоб птахи знали, що луцькі діти їх люблять і навіть хатинки зробили», - каже працівник прес-служби обласного лісомисливського управління Сергій Цюриць.

Конкурс «Хатинка для птаха» триватиме до 20 квітня. Юні природолюби познайомляться з видовим різноманіттям птахів своєї місцевості, їх звичками і характерами, строками прильоту.

А ще займуться складанням пташиних каталогів, визначенням місць їх гніздування, виготовленням та розвішуванням синичників, дуплянок і шпаківень, візьмуть участь у конкурсах на кращу пташину хатинку, фотороботу (процес виготовлення будиночка, розвішування), виготовлену листівку, бюлетень про птахів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
маруся Показати IP 10 Квітня 2010 11:17
Волинському еколого-натуралістичному центрі...А цей центр де знаходиться?а сайт є?телефони?Вони до себе дітей запрошують?
WhiteWolf Показати IP 12 Квітня 2010 10:40
Центр знаходиться на вул.Ківерцівській недалеко від мосту Гордіюк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus