USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Маневичах замість Леніна з’явиться Шевченко

19 Лютого 2010 11:54
Депутат Волиньради Ігор Гузь закликав представників політичні партії і громадські організації розпочати збір коштів для спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку у Маневичах.
Під час пленарного засідання сесії Волиньради обранець громади Ігор Гузь закликав голову ради Анатолія Грицюка та голову Волинської ОДА Миколу Романюка за місяць забрати із території Волині пам’ятники тоталітарного режиму.
«Незважаючи на зміну політичної влади у країні, закликаю вас протягом місяця позбутися цих пам’ятників», - сказав Ігор Гузь. Депутат назвав кілька таких постаментів, зокрема монумент Леніну на одній із шахт Нововолинська та в кількох селах Волині. Обранець громади зауважив, що пам’ятники можна використати у якійсь музейній експозиції.
Нагадав Гузь про пам’ятник Леніну в Маневичах, який розміщений навпроти райдержадміністрації.
«Місцева громада, представники інтелігенції, політичних сил, громадських організацій не проти, щоб замість цього монумента з’явився пам’ятник генію українського народу Тарасу Шевченку», - сказав депутат. На його думку, пам’ятник має постати як не в цьому році, то в наступному.
Нагадаємо, що в ніч на 12 лютого невідомі хулігани відбили голову пам’ятнику Леніну в селі Сераховичі на Волині.
Довідково:
Пам’ятники тоталітаризму, зокрема, Леніну досі збереглися у селі Сереховичі Старовижівського району, селі Велика Глуша Любешівського району, селі Дуліби Турійського району, на території шахти №9 «Нововолинська» та у селищі Маневичі.
Пам’ятник Кірову стоїть у селі Литовеж Іваничівського району, Дзержинському - в селі Дідичі Ківерцівського району.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Катерина Показати IP 19 Лютого 2010 18:33
Розкажу вам одну хохму: вишивала я Шевченка, а через два додаткові хрестики - отримала Ілліча. ЛЕДЬ ВИПРАВИЛА!!!
іруся Показати IP 19 Лютого 2010 18:47
І буде як в якомусь в Києві: голову відібють, а на місце поставлять іншу. Тепер це не тільки економічно вигідно, а й модно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus