USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У міліції кажуть, що на нічних дискотеках без випивки чи наркотиків – ніяк

29 Грудня 2010 14:22
Протягом року на території розважальних закладів Волині правоохоронці зафіксували 23 факти незаконного обігу наркотиків.

Про це 29 грудня під час прес-конференції повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області полковник міліції Василь Коваль.

«Якщо говорити про нічні дискотеки, то як на мене, особа, якщо не буде щось вживати – чи алкоголь чи наркотичні речовини – там висидіти не зможе. Музика гримить так, що барабанні перетинки можуть полопати», - каже міліціонер.

Він розповідає, що відділ декілька разів намагався проводити рейди аби перевірити чи розповсюджують в клубах під час дискотек наркотики. Для цього планувалося залучити органи місцевого самоврядування, наркологів, силові структури, зокрема спецпідрозділ «Беркут».

Однак, правоохоронцям вказали, що такий «шмон» вважатиметься порушенням прав і свобод громадян, а також втручанням в господарську діяльність. Отож доводиться фіксувати випадки продажу наркотиків технічними засобами, що також не легко, адже для цього потрібний дозвіл суду.

Коваль також розповів, що відділ перевіряв склад курильних сумішей, які пропонують розкурювати клуби і ресторани у кальянах.

Проведена операція у грудні-листопаді цього року по перевірці складу курильних сумішей для кальяну виявила в одному з закладів Ковеля підозрілу суміш, шість кілограмів якої вилучили і частину відправили на експертизу.

Значна частина курильних сумішей з червня цього року визнана наркотичними, так як містять психотропні речовини.

До слова, до травня цього року вони продавалися у Луцьку в магазині «Розвеселячі» на проспекті Волі. Міліціонер каже, що побачивши про це інформацію в інтернеті , правоохоронці вилучили там «солі для ванн», «добрива для вазонів» та курильні суміші і відправили їх на експертизу.

Перевірка підтвердила, що речовини містять психотропну речовину суботримін. Однак, постанова про визнання її психотропною вийшла за декілька днів після вилучення товару і тому порушити кримінальну справу не вдалося. Коваль також повідомив, що «власниця магазину не припинила свої дії». Проте які саме і чи є за це передбачена відповідальність міліціонер не уточнив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 3 Січня 2011 11:35
Наші доблесні міліціонери самі прекрасно знають хто стоїть за цим всім а нічого зробити не можуть, бо самі з цього не погано мають. а затримують дрібних "бариг", які по суті не впливають на загальну ситуацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus