USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ніфонта гостював священик, який думає, що Волинь – земля чудес. ФОТО

27 Серпня 2010 15:48
Із архіпастирським візитом Луцьк відвідав архієпископ Оттавський і всієї Канади Серафим.

Він вважає Україну землею чудес, - йдеться у повідомленні прес-служби Волинської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Владика Серафим розповів, що повезе на свою батьківщину багато духовних вражень. «Я відчуваю дуже добру тут духовність, відчуваю молитви святих, які прославили цю землю. Я відчуваю зміни, які я тут побачив порівняно з попереднім візитом 15 років тому. Це зміни в духовному і церковному житті. 2 тижні до приїзду в Україну я був у Румунії, у Чернівцях, у Хусті з владикою Марком, який перед тим відвідав Канаду. Звідти ми з ним поїхали до Почаєва на свято Преображення Господнього, а далі – у Стоянів, де відбулося освячення нового храму з владикою Августином» - розповів гість з Канади.

«Обставини нашої церкви такі ж, як і в Україні – вона не має єдності. То перше і найгірше. Тепер у Канаді всі розколи об’єдналися, але є адміністративна розрізненість. Ми ще багато маємо вчитися смиренню і покаянню. Але, попри те, церква зростає, до неї приходять з інших віросповідань, приходять до православ’я», - сказав владика Серафим.

Служимо чотирма мовами – англійською, французькою, слов’янською, українською та іншими мовами, якщо потрібно. …Нас, православних на тій землі 5 відсотків від кількості населення і більше 200 єпархій у канадських православних», - сказав він.

Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт подарував Серафимові Волинську ікону Божої Матері, написану цього року, аби Вона його оберігала і допомагала всім, хто знаходиться по той бік океану й рідної землі поклонитися до цієї ікони.
Владики Канади і Волині відслужили службу, а архієпископ Серафим благословив присутніх і помазав єлеєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Марк Показати IP 27 Серпня 2010 17:14
Цитата: Служимо чотирма мовами – англійською, французькою, слов’янською, українською та іншими мовами, якщо потрібно. … А на Волині служити українською гріх??????
Священик Валентин Марчук Показати IP 28 Серпня 2010 14:54
Богу можна молитися будь-якою мовою......І УПЦ не була ніколи проти цього. Нв Волині 60 приходів УПЦ використовють під час Богослужіння рідну українську мову....
Так склалося, що сьогодні прийшлося бути на службі в сільському храмі московського патріархату... Так- що мене викликав подив(до речі, молитв, а тим більше, церковних пісень на на рідній мові я не почув) під час служби ім"я Гундяєва, він же Кірил, згадувалось чотири рази... Коли, наскільки я пам"ятаю, років 15 назад, в нашому місті (живу в райцентрі), не було українського храму, відвідуючи церкву МП, ніколи не згадувалось імя настоятеля РПЦ, тоді ще Олексія... не знаю як зараз?... Скажіть, що це,частина відкритої експансії церкви іншої держави, або постійне внушання простим українцям, що вони духовно(а приховано - економічно і політично), повинні підкорятися москві...
Влад Показати IP 28 Серпня 2010 18:19
Всем священикам и мирянам нужно знать навеки,что церковнославянский язык-это ни русский,ни украинский,ни белоруский и т.д.Это язык только церковного богослужения для наших народов,Господом нам данный.Там нету мата,это ни язык улицы,это язык молитв,вечных безмерных открытий Бога.Это же одновременно так просто...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus