USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У школах Волині відновлюють внутрішні вбиральні

11 Січня 2011 10:18
До 1 вересня 2011 року усі школи області, планування яких є типовим, повинні мати теплі внутрішні вбиральні.

Таку вимогу на селекторні нараді 10 січня озвучив голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Нагадаємо, що під час вересневої наради у 2010 році, головний санепідеміологічний лікар області Наталія Янко доповідала, що у 55% шкіл Волині відсутні вбиральні. Хоча за типовим проектом шкіл вони передбачені.

Нині на їх місці сховища, комірчини, складські приміщення.

Як зазначив заступник голови волинської облдержадміністрації Станіслав Ющик, з вересня уже в 70 школах відновлені санвузли. Вартість виконаних робіт сягає близько півтора мільйона гривень. Це кошти з державного та місцевого бюджетів, а також «інших джерел» – близько 450 тисяч гривень.

Ще 44 школи, де є умови для відновлення санвузлів, будуть оснащені внутрішніми туалетами до 1 вересня 2011 року. В тому числі це стосується навчальних закладів у Гороховіському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Локачинському, Шацькому, Старовижівському, Любешівському, Любомльському, Ратнівському, Рожищанському районах.

У нетипових за будівництвом школах туалети будуть переоснащені на більш теплі та сучасні.

«Ви мені розповідаєте про добудову спортивного залу, на яких паше весь район п’ять років. Сенсу немає в тому залі! Коли всі зусилля направлені на один спортзал, а шість шкіл без типових туалетів. Діти простуджуються. Дівчатка з циститом виходять, потім народити не можуть. То ви розберіться в пріоритетах. Не потрібні козирні об’єкти з лакованою підлогою, а реальні речі», - прокоментував Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 11 Січня 2011 11:19
Ще раз переконалася засоби масової інформації - це рушійна сила. Місяць тому дивилася сюжет про проблему туалетів на вулиці, і от результат - їх почали відновлювати. Головне - аби влада справу довела до кінця.
kamil Показати IP 11 Січня 2011 11:43
давно пора!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus