USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У супермаркетах і тролейбусах нагадують про декларації

9 Лютого 2010 18:22
До податкових інспекцій області на 5 лютого подано всього 490 декларацій про доходи. Тому податківці розгорнули масштабну роз’яснювальну роботу з тим, щоб краяни не відкладали заповнення паперів на останні березневі дні.
Про це сказав перший заступник обласної ДПА Віталій Пекарчук в інтерв’ю Волинському радіо.
«Щоденно чуємо на місцевих телеканалах і радіо соціальну рекламу про те, що час декларувати доходи. Завдячуємо і мережі торгівельних закладів «Вопак», які щоденно оголошують в торгових залах про деклараційну кампанію. Плакати та листівки в людних місцях теж привертають увагу волинян. Завдяки співпраці із місцевим  підприємством електротранспорту соціальну рекламу розміщено на 2 тролейбусах .
Тобто, податківці використовують весь можливий ресурс з тим, щоб інформація про те, що до 1 квітня треба подати декларацію про доходи,  була максимально доступною для  волинян. - Чи готові податківці забезпечити належний сервіс та обслуговування платників податків в період деклараційної кампанії? - Робота податківці у цьому напрямку налагоджена вже не один рік. Зараз на Волині працює 187 консультаційних пунктів. Із них 167 – пересувні, у яких консультації з питань декларування  можуть отримати мешканці відділених сіл та селищ.
П’ятдесят волинян погодилися допомагати податківцям у деклараційній кампанії на громадянських засадах. Ці волонтери – із числа студентської молоді, які навчаються за економічними чи юридичними напрямками у вузах та пенсіонери податкової служби.
На Ковельщині постійно працює три агітаційні бригади. Під час проведення семінарів та через ЗМІ акцентується увага на тому, де, в який час можна отримати всю необхідну інформацію та правильно заповнити і подати декларацію. Звісно ж, що в самих податкових інспекціях на прийомі декларацій – висококваліфіковані працівники. - Як відомо, декларування доходів – справа добровільна. - Так, ми спрямовуємо громадян на добровільне виконання цього конституційного обов’язку. Однак, не треба забувати, що його ігнорування – це порушення закону. Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.
Це записано у статті 67 Конституції України. А Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» визначає коло громадян, які зобов’язані подати декларацію про доходи.
Отже, ми чекаємо декларантів у податкових інспекціях області. Вам створять усі умови для того, щоб Ви могли виконати свій громадянський обов’язок», - запевняє Віталій Пекарчук.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікінг Показати IP 9 Лютого 2010 20:28
Усі вперед у податкову. Нову владу треба годувати, а старій відхідну треба справити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus