USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Торчині відкрили громадську приймальню для ромів. ФОТО

21 Грудня 2010 16:38
Громадська приймальня безкоштовної юридичної консультації для общини ромів, мета якої – допомагати їм вирішувати усі соціальні проблеми та сприяти паспортизації, відкрилася у селищі Торчин 21 грудня.
Це перша районна юридична консультація на Волині для нацменшин, яку організували Волинський обласний фонд ромів «Терне» та ВОГО «Терне рома» у рамках проекту фонду «Відродження» «Паспортизація ромського населення». Подібна юридична приймальня є тільки в Луцьку.


Громадська приймальня працюватиме двічі на тиждень – приблизно 5 годин на день. Про це розповів голова новоствореної консультації Радж Юзепчук. За його словами, у ній працюватиме три особи: голова, заступник та юрист.
Приміщення для юридичної консультації знаходитиметься у будинку Торчинської селищної ради. Поки там для цього виділили невеличкий актовий зал, у якому, щоправда, ще не завершено ремонт.
Але, як пообіцяв голова Луцької райради Ігор Волошенюк, згодом для цього виділять окреме приміщення.


Роми займають друге місце за чисельністю серед нацменшин Торчина. Втім точну їх кількість важко назвати через постійну міграцію.
«Перша проблема – це паспортизація. Це було причиною почати проект, - каже юрист громадської консультації, викладач ВНУ ім. Лесі Українки Антон Демчук, який працюватиме там на громадських засадах. - Не секрет, що не всі роми мають паспорти до цього часу, а тим більше свідоцтва про народження. А якщо немає паспорта, дитина не може бути оформлена».

У майбутньому громадські представники общини ромів мають на меті організувати подібні кабінети юридичної консультації у Скобелці, Голобах, Ківерцях та Володимирі-Волинському.


Крім того, представники влади та активісти-роми подарували школярам Торчинської загальноосвітньої школи парти, шкільні рюкзаки та першу у Європі абетку ромської мови.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Spaceman Показати IP 21 Грудня 2010 16:54
Нормально. Як тільки збільшили гроші на дитину вдвічі, так циганва і побігла отримувати паспорти. Скоро українців знову буде 52 мільйони. Ну, може не зовсім українців...
Торчинпродукт Показати IP 21 Грудня 2010 17:15
Акція просто приголомшлива!!! Особливо вручення подарунків циганчатам на шкільній лінійці. А решта дітей, чиї батьки сплачують податки, ковтали слинку. Це так Волошенюк віддячив за голоси на виборах?
відповідь Показати IP 21 Грудня 2010 19:10
Волошенюк тупий мент,вибори не виграв він просто купів дурнуватих бютівців які прос.....ли все від міста до району,хі хі
купуйте подарунки!волають циганчата Показати IP 21 Грудня 2010 20:07
купуйте подарунки!волають циганчата на ринках! а я думаю, звідкіля ж вони їх узяли?
знаючий Показати IP 22 Грудня 2010 08:46
а де вірний зброєносець мента Кревсткий,памятник йоиу потрібно за циган в Торчині поставити
відповідь Показати IP 22 Грудня 2010 10:47
дуже скоро Торчин стане циганською столицею
міщани Показати IP 22 Грудня 2010 17:53
потрібно не говорити, а діяти. Є сміливці ?
міщанину Показати IP 22 Грудня 2010 18:53
діяти в інтересах циган? вони бють малих дітей та вимагають гроші,
міщани2 Показати IP 22 Грудня 2010 20:40
волошенюк циганам відробляє передвиборчі негласні обіцянки це він їх активно підвозив на виборах під вечір на свому джипі , джип просмердівся і волошенюк теж циганами тепер ще й торчин до кінця просмердиться , а гуртовий під цей проект перепише історій торчина і поміняє його назві під "циганоляндію" , міщани що хотіли те і будуть мати...
Торчинпродукт Показати IP 23 Грудня 2010 12:47
Циганів почав прописувати в Торчині ще попередник Кревського - пан Ерік. Попоносили роми йому золота і килимів... Юрік теж з ними дружить, бо це надійний електорат. У Торчині циганів називають лаконічно -"сажа". Вже скоро вони вимагатимуть в Торчині другої державної мови, хоча жодного дня ніде не працювали, не служили у війську, але соціальні виплати гребуть лопатами. Позорище такому меру!!!
Торчинці Показати IP 4 Березня 2011 15:23
Кревський і Волошинюк самі скоро стануть як ті цигани чорними. Загнати їх на смітник і закопати живими. НАРОД ЗА КОГО МИ ГОЛОСОВАЛИ ?
Юра Показати IP 15 Березня 2016 13:08
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus